Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
16. září 2013

Hrdina Slavie Furch: Jestli jsem záviděl Trvajovi? To spíš on záviděl mně!

Skvělé výkony zatím předvádí brankář Dominik Furch, jenž se hodně výrazně podepsal pod páteční výhru na Kladně i tu nedělní v Brně. Díky němu tak mají slávisté po dvou odehraných kolech extraligy plný počet šesti bodů a do domácího utkání s Pardubicemi mohou jít s čistou hlavou. Hbitý gólman ale varuje, že soutěž je běh na dlouhou trať.

Dominiku, jak byste zhodnotil výhru 1:0 v Brně?
Domácí měli spoustu šancí, o to víc si teď užívám ten pocit výhry. Pro nás to byl velmi těžký zápas, za vítězství jsme všichni neskutečně rádi.

Pomohlo vám také to, že hráči Komety měli ve vyložených pozicích problém trefit bránu?
Je to tak, minimálně dvakrát, co si vybavuji, mohli dávat do prázdné brány, jenže ji netrefili. Určitě hrálo důležitou roli i štěstí, ale to, jak se říká, přeje připraveným.

Jak Slavii ovlivnilo, že utkání nedohrál hvězdný Jaroslav Bednář?
Jarda je skvělý hráč, jak dozadu, tak i dopředu, dokáže podržet puk, vytvořit si šanci a proměnit ji. Moc mě ale neovlivnilo, že z utkání odstoupil, chytal jsem prostě svůj zápas a snažil jsem se soustředit jen na svůj výkon.

Dva zápasy venku = 6 bodů. Chce se vám po takovém zisku vůbec vrátit domů?
Určitě se už domů moc těšíme. V Praze na nás čekají naši fanoušci, navíc atmosféra v prvním domácím zápase sezony bude fantastická.

Venku vám to ale šlo skvěle...
To ano, dva zápasy venku, šest bodů, jeden inkasovaný gól. Nemáme si rozhodně na co stěžovat.

Představoval si takový úvod ročníku?
Asi ani ne, ale podařilo se a to je hlavní. Jsou to ale pouze dva zápasy, musíme naše výkony potvrdit i dál. Je to ještě běh na dlouhou trať.

V čem byl vlastně duel na Kometě jiný oproti tomu na Kladně?
Oproti Kladnu to bylo více vybojované vítězství. Ve druhé minutě jsme vstřelili branku a pak jsme se již celou dobu bránili domácímu tlaku. Naštěstí se nám těsný náskok podařilo udržet, rozhodně to ale bylo těžší utkání než v pátek. Pro mě tedy určitě.

Nezáviděl jste kolegovi v bráně soupeře Trvajovi méně práce?
Spíš bych řekl, že Jirka Trvaj záviděl mně (usmívá se). Určitě je lepší chytat pořád v zápřahu, než tam jen stát a mít čtyři zákroky za třetinu.

FOTO: Ivo Dostál (hc-kometa.cz)
Autor Pavel Kuba, OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více