Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
21.9.2013

Starší dorostenci vezou z Hradce všechny tři body

6. kolo, pátek 20.9.2013, Hr. Králové - Slavia
Hr. Králové
1:5
1:1, 0:2, 0:2
Slavia

Branky a nahrávky: 12. Malinský (Faltýnek) – 19. Hyršl (Josefus), 28. Mareček (Kottek, Mušo), 36. Heldák (Kottek, Hejda), 49. Kottek (Hejda), 53. Josefus (Heldák, Hyršl). Rozhodčí: Ulehla – Kis, Svoboda. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:3. Diváci: 100. Střely na branku: 29:37. Průběh utkání: 1:0, 1:5.

Sestavy

Hr. Králové

F. Veselý (Petric) – Bažant, E. Veselý, Faltýnek, Vacek, Čech, Voříšek, Luštinec, Souček – Drobný, Gančarčík "C", Hronek – Chalupa, Zahradník, Malinský – Drašnar, Miškář, Hnik – Tvrdík, Šeda, Hofman

Slavia

Sochůrek (Šorf) – Hejda, Kottek "C", Weinhold, Příkop, Krejčí, Novák – Maňas, Josefus, Hyršl – Heldák, Furch, Vyskočil – Nestrašil, Mušo, Mareček – Kolář

Duel začal velice zostra. Již ve 3. minutě byl asistent trenéra Slavie vykázán na tribunu. I bez něj to ale sešívaní zvládli a jasně svého soupeře přehráli.

První třetina skončila remízou

Velmi slibující utkání pod Bílou věží začalo v poněkud ukvapeném stylu, oba celky si vytvořily během prvních minut několik šancí. Ze strany Hradce se ve druhé minutě dostali do přečíslení dva na jednoho Tomáš Zahradník s Markem Malinským, nicméně Zahradníkova nahrávka nenašla hokejku volného spoluhráče. Na straně Slavie se Nestrašilova střela otřela pouze o hradeckou tyč.

Zajímavou akci si vytvořil i hradecký útočník Tomáš Drašnar, který byl však během svého úniku zblokován slavistickým obráncem. Kuriózní moment nastal ve třetí minutě, kdy hráli hosté v šesti hráčích. Nesouhlas s tímto verdiktem dával výrazně najevo asistent trenéra Slavie Petr Vyskočil, který byl za své chování vykázán ze střídačky. Hradec si zahrál čtyřminutovou přesilovku, ze které ale nevytěžil gól. Slavia pak po úspěšně zdolaném oslabení vypracovala dvě tečované střely, z nichž se ale ani jedna nedostala za brankovou čáru Hradce.

Na úvodní gól utkání se nakonec čekalo do 12. minuty, kdy se ocitl u pravé slávistické tyče nejproduktivnější hráč hradeckého celku Marek Malinský a krásně umístěnou střelou dostal Královské lvy do vedení 1:0. Slavia však ještě do konce první třetiny vyrovnala, když se po střele Petra Josefuse dostal ke kotouči Aleš Hyršl a poslal ho za záda domácího gólmana – 1:1.

Slavia obrátila zápas ve svůj prospěch

Druhá třetina se vyvíjela lépe pro hostující mužstvo, které hrálo aktivnější hokej a vytvářelo si zajímavější šance. Už ve 22. minutě se dostal k zajímavé dorážce hostující David Vyskočil, Hradec zase odpověděl nečekanou střelou Marka Malinského po vyhraném buly. Další šance nastala ve 24. minutě na straně domácích, kdy se v přečíslení dva na jednoho ocitli Jiří Drobný a David Gančarčík, ale střela Drobného ani následující dorážka Gančarčíka nedostala Hradecké do vedení.

Štěstí se tak přesunulo na opačnou stranu hřiště, když si Slavia vynutila hned dvě přesilovky. O její vedení se postaral ve 28. minutě Aleš Mareček, který po střele Marcela Kottka vyražený puk umístil do hradecké sítě – 1:2. Hradec se postaral o rozruch v polovině třetiny, když se do slibné pozice znovu dostal hradecký forvard Marek Malinský. Před brankou ale nestihl ztečovat nahrávku Tomáše Drašnara.

Slavia toho využila a ve 36. minutě upevnila své vedení. Střelu obránce Marcela Kottka tečoval Denis Heldák a zvýšil na 1:3. Pražané navíc ještě na konci třetiny sehráli krásnou útočnou akci před bránou Veselého, nicméně vstřelený gól rozhodčí po odpískání už uznat nemohli. Slavia tak ovládla dění ve druhé třetině a do kabiny si odnesla dvoubrankový náskok.

Pražský celek si své vedení pojistil

Třetí třetina přinesla poměrně vyrovnanou hru na obou stranách. Ve 42. minutě se sám ocitl před brankou Veselého Aleš Mareček, jeho blafák však nenašel volné místo, kudy by se mohl dostat za brankovou čáru. Aktivitu Slavie potvrdila i další šarvátka o puk před hradeckým brankovištěm a opětovné přečíslení dva na jednoho v podání Petra Josefuse a Denise Heldáka, jejichž přihrávka ale byla zblokována hradeckým bekem.

Slavia poté přesto vsítila další branku, o kterou se postaral ve 49. minutě Marcel Kottek, jenž svůj individuální únik zakončil přesnou střelou nad Veselého rameno – 1:4. Další přečíslení dva na jednoho předvedla ve 46. minutě slávistická dvojice Viktor Nestrašil – David Novák, Nestrašilova přihrávka však nenašla nataženou hůl Nováka.

Hradečtí si vytvořili zajímavou šanci v v polovině třetí třetiny, když se k dorážce dostal Tomáš Drašnar, který ale nedokázal puk vstřelit za Sochůrkova záda. Slavia svoje vedení ještě upravila po výtečném přečíslení, kdy se přihrávka Denise Heldáka dostala na čepel Petra Josefuse, který svou střelou rozhodl o konečném stavu 1:5. Hradec tak poprvé v sezóně prohrál a Slavia si domů odvezla cenné tři body. Pojistila si tak první příčku tabulky.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více