Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
20. listopadu 2002

Ani skvělý Málek nepomohl Slavii ke třem bodům

Dlouho, předlouho tahal brankář Roman Málek za své spoluhráče horké kameny z ohně. V 64. minutě však byl při dělovce Petra Sailera i on krátký a díky této brance si budějovičtí připsali cenné dva body. Přesto si však Málek zcela nepochybně vychytal vizitku muže zápasu na slávistické straně.

Ačkoliv pro diváka z tribuny se zdála hra Slavie spíše tragická, Málek upozorňuje, že snahou Slavie bylo na horkém jihočeském ledě uspět. "Po těch dvou vyhraných zápasech venku jsme chtěli zvítězit i tady, věděli jsme, že ten zápas bude těžký, a to se nám koneckonců i potvrdilo." Slávisté si tak prodloužili čekání na vítězství nad svým budějovickým soupeřem a v sezóně mu již podruhé podlehli v prodloužení. "Tak asi se nám na Budějovice nedaří," hledá jednoduché vysvětlení neúspěch Málek.

Nakonec však mohou být Pražané s bodem spokojeni. Kdyby totiž Jihočeši využili slibně rozehranou přesilovku v poslední minutě utkání, jeli by hráči v červených dresech domů pravděpodobně s prázdnou. "Teď s tím bodem spokojeni určitě nejsme. Jinak se na to budeme asi dívat zítra, ale teď jsme zklamáni, že jsme inkasovali ten třetí gól," hodnotí konečný výsledek slávistický fantom a na adresu domácího celku říká: "Velmi dobře jsme bránili, domácí se k nám špatně dostávali, ale pak dali dost šťastné dvě branky a to je vrátilo do utkání." Málek vyřešil několik velmi ošemetných situací před svou brankou, ale konkrétní nejtěžší zákrok si nevybavuje. "Já už si to ani nějak nepamatuju..." smál se sympatický strážce slávistické svatyně.

Jestli někomu nemohli domácí diváci přijít na jméno, tak to byl Radek Duda. Hned v první části dostal za potyčku s Babkou dvouminutový trest a v dalším průběhu zápasu se více strkal s protihráči, než hrál. Roman Málek se přesto pro něj snažil najít slova chvály. "Radek hraje dobře a je tahounem našeho týmu." Na opakovaný dotaz ohledně potyček s Babkou, Suchánkem a Jindrou už odpovídá brankář více. "Každé mužstvo to na něj zkouší. Všichni vědí, že se někdy nechá vyprovokovat, a tak po něm hráči jdou, sekají ho a pak je těžké se udržet na uzdě."

Kvůli summitu NATO budou slávisté pokračovat v jízdě po kluzištích soupeřů. Již v pátek vyzkoušejí Pražané aktuální formu Energie Karlovy Vary, která vyhrála v neděli právě v Budějovicích 5:0. O tom, co rozhodne o případném úspěchu či neúspěch, má Málek jasno. "Tam to bude velmi těžké. Bude to asi ještě horší než tady v Budějovicích, protože nám to ve Varech moc nejde. Asi budeme muset hrát hodně zezadu. Každopádně se tam pokusíme vyhrát!" říká odhodlaně brankářská jednička HC Slavia Praha a stále podle statistik nejlepší brankář extraligy.

Autor Antonín Vansa
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více