Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
23. září 2013

Zůstane Slavia na špici? V úterý přivítá houževnaté Vítkovice

Po dvou vydřených domácích vítězstvích přivítají slávisté v O2 areně tentokrát tým Vítkovic. Hlavní otázka je jasná. Dokáže si červenobílá lokomotiva připsat další triumf, čímž udrží svou neporazitelnost a ještě si upevní pozici na čele tabulky? Chytřejší budeme v úterý večer. Zápas začíná v 18:15.

Náš soupeř – HC Vítkovice Steel

Klub založen: 1928
Trenér: Peter Oremus
Největší úspěchy: 2x mistrovský titul (1952, 1981), 9x stříbro (1950, 1951, 1953, 1983, 1993, 1997, 2002, 2010, 2011)
Internet: www.hc-vitkovice.cz
Hvězdy týmu: Michal Barinka, Jiří Burger, Rudolf Huna
I když je za námi teprve úvod sezony, už teď se dá celkem snadno vyčíst, jak se budou chtít jednotlivá mužstva prezentovat. Stejně jako loni je hlavní zbraní Slavie stoprocentní defenziva opřená o skvělé výkony gólmana Dominika Furcha, který ve čtyřech zápasech zatím inkasoval pouze třikrát.

S tak málo obdrženými góly na kontě nemá Slavia v lize konkurenci a hrát proti ní je doslova za trest, na druhou stranu v útoku už to tak slavné není. Hodně vidět jsou sice Jaroslav Bednář s Petrem Jelínkem, trenér Vladimír Růžička by ale potřeboval, aby se chytili i další.

Navíc co se týče proměňování vyložených šancí, tam zatím trochu tápou i oba jmenovaní. Jen proti Pardubicím měli dohromady minimálně osm tutovek, nedali však žádnou. "Při pohledu na tabulku jsme možná spokojení, jinak to však ideální není. Vítězíme, protože máme v brance Dominika, který nás zachraňuje. Na jeden vstřelený gól se ale dlouhodobě vyhrávat prostě nedá,“ zlobil se po posledním utkání Bednář, jenž přitom od startu ročníku nastřádal už čtyři trefy.

Kouč Vítkovic Oremus: Musíme předvést mnohem větší vůli po vítězství

Takové Vítkovice ale mohou slávistům jejich formu pouze tiše závidět. Po úvodní porážce na ledě mistrovské Plzně sice doma přehrály Karlovy Vary, jenže to je zatím jejich jediný úspěch v sezoně. Následovaly porážky na Kladně i doma s Brnem, takže Slezané rozhodně mají co napravovat.

„Stále mluvíme o zodpovědnosti a disciplinovanosti, ale pokud chceme skutečně uspět, musíme být ještě zodpovědnější a ještě disciplinovanější, než tomu bylo doposud. Musíme odevzdat mnohem lepší výkon a hlavně předvést mnohem větší touhu po vítězství,“ říká před Slavií trenér Peter Oremus, který má zcela opačný problém než kolega Růžička.

Vítkovice střílí gólů celkem hodně, také jich ale spoustu dostávají. Dohromady inkasovaly ze hry už patnáctkrát. „Je pravdou, že dostáváme hodně branek. Nejlepší způsob, jak na to reagovat, je dát více gólů, než jich dostaneme. Na Slavii jedeme s cílem a snahou bodovat,“ citují klubové stránky Oremuse.

Favoritem však samozřejmě zůstávají domácí. Pro ně hovoří i statistiky, neboť z posledních pěti vzájemných zápasů hraných v 02 areně dokázala Slavia vyhrát hned čtyřikrát. Naposledy se tak stalo 22. ledna, kdy zvítězila 4:2.

Postavení v tabulce

1. Slavia       4   2 - 2 - 0 - 0   8:3  10
12. Vítkovice   4   1 - 0 - 1 - 2  13:16  4

Posledních pět zápasů

Kladno - Slavia 1:3
Kometa - Slavia 0:1
Slavia - Pardubice 2:1 SN
Slavia - HK Mountfield 2:1 PP
Plzeň - Vítkovice 5:2
Vítkovice - Karlovy Vary 4:2
Kladno - Vítkovice 6:5 SN
Vítkovice - Kometa 2:3

Nejproduktivnější hráči

Jaroslav Bednář     5 bodů (4+1)
Petr Jelínek        3 body (1+2)
Petr Kadlec         3 body (0+3)
Rudolf Huna    6 bodů (4+2)
Jan Káňa       4 body (4+0)
Ondřej Roman   4 body (2+2)

Sestavy z minulého kola

Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Holub, Valach, Wharton, Knot - Bednář, P. Jelínek, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Klhůfek, Krenželok - Stránský, Žejdl, Poletín. Šindelář - Barinka, Štencel, Kudělka, Sloboda, Pastor, Stehlík, Dudáš, L. Kovář - Valčák, Burger, J. Káňa - Svačina, Roman, Huna - Strapáč, Húževka, Vandas - Kucsera, Kolouch
Autor OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více