Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
29.9.2013

To byla jízda! Slavia rozmetala Zlín šesti góly

7. kolo, neděle 29.9.2013, Slavia - Zlín
Slavia
6:0
2:0, 4:0, 0:0
Zlín

Branky a nahrávky: 11. Poletín (Stránský, Skokan), 13. Bednář (Klhůfek), 29. Poletín (Růžička), 30. Kadlec (Bednář, Jelínek), 32. Micka (Wharton), 38. Bednář (Stránský). Rozhodčí: Horák, Pešina – Flegl, Štola. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 2934. Střely na branku: 32:20.

Sestavy

Slavia

Furch – Štich, Kadlec, Holub, Kolařík, Wharton, Valach, Knot – Tomica, Jelínek, Bednář – Sklenář, Růžička, Žejdl – Krenželok, Klhůfek, Micka – Poletín, Skokan, Stráský

Zlín

Horčička (30. Kašík) – Valenta, Marušák, Řezníček, Matějíček, Urbanec, Tesařík – Kubiš, Leška, Balaštík – Veselý, Sedláček, Ondráček – Čech, Holík, Honejsek – Köhler, Melenovský, Okál

Ten, kdo si v nedělním podvečeru nechal ujít zápas pražské Slavie se Zlínem, musí teď hodně litovat. Domácí hokejisté totiž v exhibičním tempu rozstříleli Zlín vysoko 6:0, a upevnili si tím první místo v extraligové tabulce. Po dvou brankách zaznamenali Jaroslav Bednář s Michalem Poletínem.

Zápas dvou bodově blízkých celků měl býti vyrovnanou bitvou, změnil se však v překvapivě jasnou záležitost. Ševci sice začali aktivně, ale byli to oni, kdo jako první inkasoval. V polovině první třetiny se poprvé prosadili domácí. Stránský vyvezl puk zpoza brány a přihrál na Michala Poletína, který byl připraven v mezikruží.

Ten pak pohotově vypálil přesnou ranou do pravého růžku Horčičkovy branky. Neuplynuly ani dvě minuty a domácí fanoušci se mohli radovat podruhé. Tentokrát výbornou práci odvedl Pavel Klhůfek, jenž vybojoval puk v obranném pásmu Zlína a zpoza branky poslal kotouč na hůl Jaroslava Bednáře. Slávistický snajpr měl už lehkou práci a zblízka prostřelil bezmocného zlínského gólmana.

Zbytek první třetiny se odehrával ve znamení spíše ojedinělých šancí. Na straně hostů to byla individuální akce Kubiše, jehož střelu vyrazil Furch pouze před připraveného Balaštíka, ten ale nedokázal puk usměrnit do odkryté branky.

Zlínští šli do druhé třetiny s jasným cílem vyrovnat. Dlouho si svoji šanci drželi, ale v polovině zápasu přišla slávistická kanonáda. Michal Poletín skóroval podruhé, když obdržel přihrávku od Růžičky a ranou z mezikruží propálil Horčičku. A opět hned po Poletínově zásahu Slavia rychle zvýšila. Kapitán domácích Petr Kadlec využil přesilovou hru prudkou střelou od modré a vyhnal Horčičku z banky.

Ale ani nový brankář Kašík dlouho nevydržel. Po ani ne dvou minutách na ledě lovil puk ze sítě i on. Neodolal totiž perfektní souhře Micky s Whartonem, kteří se na něj řítili ve dvou. V závěru akce Tomáš Micka Kašíka krásně přehodil a skóre bylo v půlce zápasu již 5:0.

Šanci na snížení měli ševci během přesilovky při vyloučení Šticha. Několikrát Furcha nepříjemně ohrozili, především střela Petra Lešky zblízka přiměla domácí publikum vyvolávat jméno svého brankáře. Nicméně snížení nepřišlo a Zlín naopak za okamžik inkasoval. Při přesilovce Slavie se prosadil kanonýr Jaroslav Bednář střelou od modré. Do závěrečného dějství se šlo za takřka rozhodnutého stavu 6:0.

Třetí třetina se odehrávala předvídatelně. Domácí se nikam nehnali a Zlín netoužil po dalším inkasování, zápas se tedy spíše dohrával. Ševci na Furcha nahazovali, na druhé straně byli slávisté blízko udělení „kanára“. Kašík po střele neudržel puk mezi betony a netušil, že už je kousek za ním. Slávisté se hnali ke snadné dorážce, ale byla z toho spíše mela s bránícími hráči.

Konečné skóre se již nezměnilo, Slavia zvítězila zaslouženě vysoko 6:0 a nadále zůstává v této sezoně neporažena a na čele tabulky.

Ohlasy trenérů
Vladimír Růžička (Slavia): Věděli jsme, že Zlín bude těžký soupeř a že obyčejně nepadá moc branek. Byli jsme rádi, že se nám v první třetině podařilo dát dva góly a pak jsme si zápas už pohlídali.

Rostislav Vlach (Zlín): Zápas se nám vůbec nepovedl. Slavia byla jednoznačně lepší, především v koncovce. Vyhrála zaslouženě a my jsme se pouze trápili.

Autor Václav Baumann, Alžběta Mufová
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video