Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
12. října 2013

Propadli jsme naprosto ve všem, litoval po derby Adam Svoboda

Role se změnily. Při minulém angažmá byl Adam Svoboda jasnou jedničkou a záda mu kryl Furch. Po šesti letech je ale vše jinak a zkušený Svoboda pomáhá vycházející hvězdě Furchovi. Ale dnes se konečně dočkal své letošní premiéry v dresu sešívaných. Tu si ale představoval určitě jinak. Do zápasu šel za nepříznivého skóre 0:5, takže ani jeho skvělé zákroky žádnou velkou změnu nepřinesly.

Adame, dnes to nebylo nic moc. Jak byste vy zhodnotil zápas?
Tak dnes jsme to absolutně nezvládli. Výsledek asi hovoří za vše. Nejde ani tak o to, jestli Sparta hrála dobře, ale my hráli naprosto příšerně. Musíme příště určitě hrát víc srdcem. Dneska hlava vysílala jiné signály než srdce a proto to dopadlo, jak to dopadlo.

Asi jste si nepředstavoval, že poprvé nastoupíte v takovém utkání?
To není o tom, jestli jsem byl v bráně nebo ne. My dnes prohráli rozdílem několika tříd a propadli jsme úplně ve všem. Není de facto moc co hodnotit.

Po první třetině jste prohrávali jen 0:1, ale v té druhé to bylo ještě horší než v té první.
My jsme dnes prohrávali osobní souboje a za první dvě třetiny jsme vystřelili asi jen devětkrát. Doma bychom měli jít do tlaku a hrát náš hokej, silový a fyzicky náročný, ale dnes jsme to zkrátka nezvládli. Jednoznačně.

Byl to souboj nelepšího útoku a nejlepší obrany. Proč si myslíte, že to dopadlo tak jednoznačně?
Po bitvě je každý generál. My jsme samozřejmě věděli, že Sparta má obrovskou sílu v ofenzivě. Stačí se vlastně podívat na soupisku. Nechci se opakovat, ale my dnes zkrátka propadli naprosto ve všem a Sparta byla v pohodě, v laufu a dávala krásné góly.

Jak jste to cítil z lavičky v průběhu druhé třetiny, když tam padal jeden gól za druhým? Nebyl tým potom už takový odevzdanější?
Když tým dostává jeden gól za druhým, tak je jasné, že na střídačce nikdo nejuchá. Člověk se spíš snaží soustředit sám na sebe. Samozřejmě že kluci se snaží pořád, hrají o svoje jméno, o svoje smlouvy, takže ten přístup tam určitě byl, ale bohužel jsme to dnes hrubě nezvládli.

Nebylo to dnes vyvrcholení špatné formy z posledních tří zápasů?
Neřekl bych. My jsme po každém zápase pokorní a jdeme do toho dalšího s čistou hlavou. Říkám to znovu a znovu, dnes jsme to zkrátka nezvládli od začátku až dokonce.

Po první třetině jste měli jen jednu střelu na bránu. Proběhlo potom něco v šatně nebo ne, protože v té druhé to nebylo o moc lepší.
Nám trenéři naordinovali, že do té druhé třetiny půjdeme trochu jinak, ale bohužel nám to tam napadalo a to rozhodlo. Druhá třetina jednoznačně rozhodla ten zápas.

Jak se vám tam vůbec šlo za toho stavu 0:5?
Já jsem naposledy chytal asi na play stationu, takže jsem se rozhodně těšil. I kdybych dostal víc gólů tak je to jedno. Tady nejde o Svobodu, ale o Slávii jako o tým a my jsme to dnes prostě nezvládli a zaslouženě jsme prohráli.

Hned po příchodu na led jste měl pár těžkých zákroků, zvedlo vám to sebevědomí?
Samozřejmě. Mně ten první zákrok pochopitelně hodně pomohl. Jestli to tomu útočníkovi sjelo nebo ne to už je jedno, ale já jsem udělal dobrý zákrok a pak už jsem chytal v laufu. Trochu mě mrzí ten inkasovaný gól, ale ten už samozřejmě na výsledku moc nezměnil.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více