Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
12. října 2013

Slavia si pojede spravit reputaci do Karlových Varů

David Štich ani Adam Svoboda nehledali po tragickém derby proti Spartě žádné výmluvy. Sešívaní totálně vyhořeli a Sparta naprosto zaslouženě vyhrála. Snad ještě více než výsledek ale děsí předvedená hra domácího celku. Není však moc času na velké změny. Hned zítra jede Slavia na další venkovní utkání do nejzápadnějšího extraligového města. Proti Karlovým Varů budou mít sešívaní šanci nalézt ztracené sebevědomí ze startu sezóny.

Náš soupeř – HC Energie Karlovy Vary

Klub založen: 1932
Trenér: Karel Mlejnek
Největší úspěchy:mistr ligy (2009), 2. místo (2008)
Internet: www.hokejkv.cz
Hvězdy týmu: Roman Vlach, Martin Zaťovič, Radim Bíčánek

Ale práce to v žádném případě nebude jednoduchá. Přestože celek z lázeňského města je až na dvanácté pozici, jeho výsledky z posledních zápasů budí respekt. A to hlavně výsledky z duelů domácích. Od sedmého kola tu postupně vyhořel Liberec, Litvínov a Kladno. Přičemž posledně jmenovaný obdržel šestigólový příděl. Vary tak po bídném startu, kdy měly po šesti kolech pouhé tři body, pořádně zabraly a nebudou rozhodně jednoduchým soupeřem.

Nebýt špatné první třetiny na ledě úřadujícího lídra tabulky Pardubic, mohla přijít i letošní první venkovní výhra. Avšak úvodní dějství vyhráli domácí 3:0, a i když Vary sahaly po vyrovnání díky dvěma brankám v následující třetině, body z Pardubic neodvezly a navíc pět minut před koncem inkasovaly počtvrté. Přesto, opomineme-li úvodní třetinu, navázali Karlovarští na zlepšené výkony z poslední doby.

Zato Slavia se ne a ne probrat z výsledkové a hlavně i herní letargie, která přišla po první prohře na ledě Liberce v osmém kole. Od té doby se sešívaní hodně hledají a postupné prohry přinesly pád na čtvrté místo tabulky, kde jsou ale slávisté jen zásluhou lepšího skóre před Třincem a Hradcem Králové.

Vše vyvrcholilo v posledním domácím zápase, ve kterém jsme doma přivítali městského rivala – Spartu. Sešívané srdce hodně bolí vzpomínky na tento zápas, ve kterém sparťané vynikali ve všech herních prvcích. A ruku na srdce, výsledek 0:6 byl ještě poměrně mírný. Holešovičtí k němu přidali ještě tři tyčky a nespočet dalších velkých šancí. Po páté brance rezignoval i Dominik Furch a do branky pustil poprvé v sezóně Adama Svobodu. Ten sice předvedl skutečně vynikající výkon, ale těsně před koncem zápasu také inkasoval.

Vzhledem k pověsti Vladimíra Růžičky nejspíše hráče čeká pořádný „céres“, který je snad dokáže pořádně nakopnout a přivezou z horké karlovarské půdy nesmírně cenné body. Jestli chcete být u toho, tak neváhejte a přihlaste se na výjezd fanklubu a podpořte Slávii v době, kdy to hodně potřebuje.

Postavení v tabulce

4. Slavia           11   4 – 3 – 1 – 3  26:23  19
12. Karlovy Vary    11   3 – 1 – 1 – 6  27:32  12

Posledních pět zápasů

Slavia – Zlín 6:0
Liberec – Slavia 2:1sn
Slavia – Plzeň 0:2
Třinec – Slavia 3:2
Slavia – Sparta 0:6
Karlovy Vary – Liberec 5:1
Třinec – Karlovy Vary 3:1
Karlovy Vary – Litvínov 3:1
Karlovy Vary – Litvínov 6:1
Pardubice – Karlovy Vary 4:2

Nejproduktivnější hráči

Jaroslav Bednář    12 bodů (7+5)
Petr Jelínek       6  bodů (2+4)
Lukáš Krenželok    6  bodů (3+3)
Petr Kadlec        6  bodů (1+5)
Roman Vlach          8 bodů (3+5)
Martin Zaťovič       7 bodů (3+4)
Marek Hovorka        6 bodů (2+4)

Sestavy z minulého kola

Furch (34. Svoboda) – Kadlec, Štich, Holub, Kolařík, Wharton, Valach, Knot, Šenkeřík – Poletín, Jelínek, Bednář – Sklenář, Růžička, Micka – Krenželok, Klhůfek, Stránský – Doležal, Tomek Závorka – Kubka, Bičánek, Šmach, Drtina, Parýzek, Gulaši – Hovorka, Hruška, Zaťovič – Koblasa, Vlach, Doležal – Zucker, Vachovec, Dlouhý – V. Tomeček, Balán, Kytnár.
Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více