Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
13.10.2013

Krize pokračuje, slávisté jedou s prázdnou i z Karlových Varů

12. kolo, neděle 13.10.2013, Karlovy Vary - Slavia
Karlovy Vary
4:2
2:0, 0:1, 2:1
Slavia

Branky a nahrávky: 6. Koblasa (Vlach, Doležal), 15. Vachovec (Hovorka, Bičánek), 49. Zucker (Vachovec, Dlouhý), 57. Vlach (Balán) – 25. Sklenář (Bednář), 60. Valach (Micka). Rozhodčí: Pešina, Lacina – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:0. Diváci: 3822. Střely na branku: 20:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.

Sestavy

Karlovy Vary

Závorka – Bičánek, Kubka, Drtina, Šmach, Gulaši, Parýzek, Schusser – Hovorka, Hruška, Zaťovič – Koblasa, Vlach, Doležal – Zucker, Vachovec, Dlouhý – Tomeček, Balán, Kytnár

Slavia

Furch – Štích, Kadlec, Holub, Kolařík, Wharton, Valach, Knot – Sklenář, Růžička, Bednář – Krenželok, Jelínek, Micka – Poletín, Klhůfek, Stránský – Šenkeřík, Doležal, Slavíček

Pátou porážku v řadě si připsala hokejová Slavia na ledě Karlových Varů. Sešívaní doplatili především na nedisciplinovanost a neproměňování šancí. Přestože na branku Závorky vyslali hned 33 střel, ujaly se jen dvě. To Západočeši na své šance trpělivě čekali a pak krutě trestali slávistická vyloučení.

Od úvodních vteřin byli aktivnější domácí hokejisté. Po pouhých šestatřiceti sekundách hry byl v jasné šanci faulován Zaťovič, a dostal tak možnost trestného střílení. Při pokusu o kličku mu ale puk sjel z hole. Krátce poté to z pravého křídla zkusil Koblasa, Furch ale kotouč ukryl do výstroje.

Ojedinělá příležitost Slavie přišla, když hrála Energie v početní výhodě. Bednář se dostal do úniku, branku ale přestřelil. V 6. minutě našel Vlach před brankou Petra Koblasu, ten vypálil, a jeho střela propadla až do sítě. Hosté vzápětí dostali šanci zahrát si dvě přesilové hry v řadě, přičemž druhý trest pro Zaťoviče za zdržování hry byl přinejmenším sporný. Sešívaní si však žádnou větší šanci nevytvořili.

V 15. minutě nedovoleně bránil Wharton, a Karlovarští toho dokázali okamžitě využít. Bičánek dostal puk k Hovorkovi, jehož střelu tečoval za bezmocného Furcha Michal Vachovec. Na ledě se pořádně jiskřilo, přibývalo tvrdých zákroků, a vše vyvrcholilo těsně před koncem třetiny, kdy zůstal na ledě po jednom ze soubojů ležet David Zucker. Dlouho se nezvedal, vypadalo to na vyražený dech, nakonec ale vstal a zamířil do kabin. Na druhou třetinu se ale vrátil na led.

Slavia se v druhé části dostala víc do hry, a brzy se jí podařilo snížit. Ve 25. minutě našel Bednář na levé straně volného Jakuba Sklenáře, který přesně umístěnou dělovkou překonal Závorku. Červeno-bílí měli od této chvíle celkem výrazně navrch. Domácí se hlavně bránili, a občas vyráželi do protiútoků.

V polovině zápasu si zahráli v další početní výhodě, Furch ale Koblasovu střelu z úhlu vyrazil betonem, a udržel tak svůj tým v těsném kontaktu. Nájezd Sklenáře s Bednářem na opačné straně kluziště překazil tygřím skokem Hovorka, Kadlecovu ránu z předbrankového prostoru zase zneškodnil Závorka, jemuž mohli energetici děkovat za to, že po dvou třetinách stále byli ve vedení.

Hokejisté z hlavního města se snažili pokračovat v aktivní hře i v třetím dějství. Ke střele z mezikruží se dostal Sklenář, Závorka ale zasáhl ramenem. Ve 46. minutě chybovali obránci Slavie a nabídli kotouč Zaťovičovi, který sám před brankou Furcha nepřekonal.

O tři minuty později už se ale KV Arena mohla radovat. Vachovec z mezikruží poslal puk na branku, a David Zucker dorazil kus černé gumy do sítě. Slávisté se sice snažili zápas ještě zdramatizovat, obrana Energie však byla dobře zorganizovaná a soupeře k větší příležitosti nepustila.

V 57. minutě hráli energetici přesilovku, Balán se mezi kruhy šikovně uvolnil, a našel u tyčky Romana Vlacha, který poslal puk od odkryté klece. Minutu před koncem sice přesnou trefou snížil Juraj Valach, šlo už ale jen o kosmetickou úpravu skóre.

Ohlasy trenérů

Ondřej Weissmann (HC Slavia Praha): Utkání se rozhodlo už v první třetině. Vstoupili jsme do ní laxně, dělali jsme hrubé chyby a dostali dva laciné góly. Druhá třetina byla jediná, kterou jsme odehráli podle našich představ. Bohužel jsme v ní dali jen jeden gól. Ve třetí třetině jsme nepochopitelně znovu začali hrát takový uvolněný hokej, zbytečně jsme si nahrávali místo abychom se tlačili do útočné třetiny.

Jaromír Kverka (HC Energie Karlovy Vary): Povedl se nám vstup do utkání a dali jsme v první třetině dva góly. Ve druhé třetině Slavia ukázala sílu, zatlačila nás a prakticky celou dobu se hrálo u nás v pásmu. Vedení jsme ubránili jen s vypětím všech sil. Ve třetí třetině jsme potvrdili náš dobrý výkon. Na zápas se Slavií jsme se důkladně připravovali a chtěl bych hráčům poděkovat, že splnili všechny naše pokyny. Byl to z naší strany povedený zápas v dobré atmosféře. Jsme rádi, že přišlo hodně diváků.

Autor Václav Baumann, Jakub Holubec
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více