Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
15. října 2013

Nálada v kabině je stále dobrá, prozradil optimista Holub

Po děsivé porážce v derby Slavia nestačila ani na Karlovy Vary. Obchází kabinu sešívaných snad stále „šestigólový strašák"? „Tak dalece nás prohra se Spartou nezasáhla," vyvracel spekulace Holub. Podle slávistického beka se tým neutápí v melancholii a věří v lepší zítřky.

Šňůra slávistické neporazitelnosti se přetrhla v 8. extraligovém kole na ledě Liberce. Tygři na domácí půdě přemohli slávistické lvy. Od té doby mají sešívání na jazyku jen pachuť prohry.

„Polevili jsme v důrazu a naše nasazení není takové, jaké by mělo být,“ myslí si obránce Jan Holub. Dále si pak jako člen defenzivních linií sešívaných vyčítal některé laciné chyby, kterými obrana obecně poslední dobou často hřeší.

1/15. Tak vypadá bilance bodů, které slávisté získali v pěti říjnových utkáních. Jejich porážky byly vesměs těsné, to ale skončilo s derby. Sparta totiž po výsledku 6:0 doslova vyplenila O2 arenu.

„Po derby jsem byl zklamaný asi nejvíc. Ten zápas je prostě speciální,“ smutněl Holub. Přesto vyvrátil, že by na tým mělo K.O. od městského rivala dlouhodobý dopad. O slovech trenéra Vladimíra Růžičky, který po zpackaném derby týmu jistě vyčinil, ale mluvit nechtěl. „To bych nerad rozebíral,“ pousmál se, „Snažil se nás psychicky namotivovat,“ dodal zadák diplomaticky.

Hned po prohře se Spartou slávisté znovu padli. Tentokrát na ledě Karlových Varů. Pražané sice západočeské mužstvo přehráli a výrazně přestříleli (33:20), ale na druhou stranu nabídli svým hostitelům sedm přesilovek. Vary dvě z nich využily a zvítězily 4:2.

„Ve Varech nám první třetina nevyšla, druhou jsme hráli to, co bychom chtěli hrát furt. Třetí třetinu jsme ale nezvládli,“ nezastíral obránce s číslem 34. Až do poloviny závěrečné periody bylo skóre jen 1:2 v neprospěch Slavie, Západočeši ale vstřelili další dvě branky, čímž definitivně rozhodli.

Stane se kořistí lvů frustrovaný Litvínov?

„Zatím z té sezóny špatný pocit nemám, jen pár zápasů se nepovedlo. Nálada v kabině je stále dobrá,“ pravil Holub s úsměvem. Zatím není nic ztracené. Slavia ztrácí ze sedmé příčky tabulky na čelo, které dlouho okupovala, pouhé tři body.

Ve čtvrtek začínají sešívání sérii tří domácích zápasů. V tom prvním je vyzve trápící se Litvínov. Tedy, ideální příležitost přeladit znovu na vítězný tón.

Autor David Mičke
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více