Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
18. října 2013

Neberu Slavii jako přechodné angažmá, budu tu hrát o flek, tvrdí Kolář

Dvaatřicetiletý útočník Jan Kolář se stal v pátek novou posilou HC Slavia Praha, ráno už polykal první tréninkové dávky pod vedením dvojice Růžička - Weissmann. "Byl jsem trochu nervózní, přeci jen to byl první trénink v novém prostředí," přiznal zkušený forvard.

Honzo, jak vůbec došlo, že jste se ocitl ve Slavii?
Pardubice mají hotový tým a neměly tam pro mě místo ani rozpočet, tak mi manažer řekl, že mi momentálně není schopný nic nabídnout, ať si něco najdu. Tak jsem řešil co a jak a ozvala se Slavia. Nad její nabídkou jsem neváhal, protože potřebuji hrát, jen jsem čekal, jestli se dohodnou s Pardubicema na nějaké variantě. Nakonec je z toho měsíční hostování, tak uvidíme, co bude dál.

Berete to tedy jako přechodné angažmá, nebo jak vnímáte svoje působení na Slavii?
Ne, určitě to neberu jako přechodné. Samozřejmě je to teďka na měsíc, ale já budu hrát o flek a bude se snažit hrát co nejlépe, abych si o to místo tady řekl, a když bude zájem, tak bych uvítal, kdybych zůstal. Trenér mi řekl, že je to jen na mně, jak se ukážu, tak se samozřejmě budu snažit co nejvíc.

Byla Slavia jediná variata, nebo jste se ohlížel třeba i v zahraničí?
Agent se mě snažil udat, nebylo to úplně lehké, protože v Evropě je teď spoustu volných hráčů, navíc já jsem byl loni dlouho zraněný, tak to mělo určitě velký vliv a žádná varianta do zahraničí se nevyskytla. Jsem tedy rád, že se to povedlo takhle se Slavií.

Máte za sebou první trénink, jaké jsou bezprostřední pocity?
Byl jsem trošku nervózní, přeci jen je to první trénink v novém prostředí. Ale nějaké kluky tady znám. Bylo vidět, že byl včera zápas, takže ten trénink byl spíš na to, aby se kluci vybruslili a dostali z těla únavu. Nácviku herních situací tam bylo méně.

Slavii se poslední zápasy příliš nedařilo, sledoval jste její výkony?
Samozřejmě o tom mám přehled, měli perfektní začátek a pak přišla ta smolná série. Bavil jsem se s klukama a říkali, že tu měli zraněné útočníky, což se určitě projevilo, ale pořád je ten tým v tabulce dobře. Teď přijdou důležité měsíce, kolem vánoc se tabulka vždy rozděluje, takže teď musíme makat. Doufám, že když včera skončila ta série porážek, že se teď odpíchneme k lepším výsledkům.

Cítíte na sobě tlak, že se od vás očekává pozvednutí slávistické ofenzivy?
To ani ne, já jsem rád, že jsem tu šanci dostal, ale jeden hráč nikdy nic sám nespasí, to si nenamlouvám. Ale jsem rád, že je tady o mě zájem, na začátek jsem se dostal do lajny s Jardou Bednářem a Krenžim, tak ten prostor asi mít budu a očekávání budou, ale nečekám, že to budu sám zvedat. Doufám, že nějaké góly budeme dávat a že nám to bude klapat.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více