Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. října 2013

Bez Koláře, zato s vichrem v zádech. Uspěje Slavia i v Pardubicích?

Zajímavé střetnutí čeká v neděli od 17:00 hokejisty Slavie. Představí se na ledě houževnatých Pardubic, které porazili pětkrát z posledních šesti zápasů. Uspět budou chtít červenobílí jistě i tentokrát, komplikací pro ně ovšem může být fakt, že po dohodě obou klubů nebude moci nastoupit útočník Jan Kolář. Ten je v Praze na hostování právě z Pardubic.

Náš soupeř - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Klub založen: 1923
Trenéři: Zdeněk Venera (hlavní kouč), Miloš Říha
Největší úspěchy: 6x mistrovský titul (1973, 1987, 1989, 2005, 2010, 2012)
Internet: www.hcpce.cz
Hvězdy týmu: Petr Sýkora, Josef Marha, Radovan Somík
Oba týmy zažívají v těchto dnech zcela rozdílné pocity. Zatímco Slavia je z nejhoršího venku a krizi utla rázně třemi výhrami za sebou, Pardubice v něco takového musí jenom doufat.

Neuspěly totiž už čtyřikrát v řadě, když podlehly v Třinci (0:3), na Spartě (0:3), doma s Brnem (0:1 SN) i naposledy v Litvínově (1:5). Z těchto výsledků vyplývá, že v hrozivém útlumu je především ofenziva, která za čtyři duely dokázala vyprodukovat jeden jediný gól!

Ať už za takovou mizérií stojí cokoli, je jasné, že na východě Čech bijí pořádně na poplach. V létě sice z klubu odešel kanonýr Martin Bartek, jenže ze Švýcarska se vrátili ztracení synové Petr Sýkora s Josefem Marhou, kteří ho měli plně zastoupit. Zatím ale zůstávají mírně za očekáváním.

V patnácti utkáních vstřelil Sýkora šest gólů, jeho parťák Marha má o dva starty méně a síť rozvlnil dvakrát. Z toho jednou v 02 areně právě proti Slavii.

Přidat musí celé mužstvo. A za vzor si může vzít právě sešívané, kteří ještě nedávno byli v té samé situaci. Prohrou ve Varech si připsali pátý nezdar v řadě, poctivou prací a návratem k defenzivnějšímu stylu hry se však dokázali zvednout a přišly tři domácí triumfy.

Slavia postupně vyřídila Litvínov (3:1), Kladno (1:0) i brněnskou Kometu (4:1). Výrazně se o to přičinil také forvard Jan Kolář, jenž zatím skóroval v každém utkání za Slavii, v neděli ale určitě nenastoupí. V Praze totiž pouze hostuje z Pardubic, které mu účast v utkání zakázaly.

Postavení v tabulce

3.  Slavia     15   7 - 3 - 1 - 4   36:29   28
7. Pardubice   15   5 - 2 - 4 - 4   43:40   23

Posledních pět zápasů

Slavia-Sparta 0:6
Karlovy Vary-Slavia 4:2
Slavia-Litvínov 3:1
Slavia-Kladno 1:0
Slavia-Kometa 4:1
Pardubice-Karlovy Vary 4:2
Třinec-Pardubice 3:0
Sparta-Pardubice 3:0
Pardubice-Kometa 0:1 SN
Litvínov-Pardubice 5:1

Nejproduktivnější hráči

Jaroslav Bednář     16 bodů(8+8)
Lukáš Krenželok      7 bodů(3+4)
Petr Jelínek         7 bodů(3+4)
Tomáš Zohorna       12 bodů(4+8)
Petr Sýkora         10 bodů(6+4)
Václav Benák        10 bodů(4+6)

Sestavy z minulého kola

Furch – Wharton, Štich, Kolařík, Šenkeřík, Holub, Valach, Knot – Kolář, Bednář, Krenželok – Žejdl, Růžička, Sklenář – Skokan, Jelínek, Poletín – Micka, Klhůfek, Doležal Salfický – Píša, Kočí, Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček – Sýkora, Marha, Somík – Cetkovský, Nosek, Zohorna – Radil, Kousal, Tybor – Lenc, Číp, Starý
Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více