Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
28. října 2013

Slavia přivítá v předehrávce 25. kola Energii


Slávisté na svém ledě přivítají v předehrávce Karlovy Vary, se kterými se nedávno střetli ve 12. kole. Slavia se tehdy snažila ukončit sérii porážek, ale v Karlových Varech se jim to nepovedlo. Podlehli Energii 4:2. Oplatí jim slávisté porážku z posledního vzájemného střetnutí? To se dozvíme již zítra. Utkání začíná v 18:15 v pražské O2 aréně.

Náš soupeř – Karlovy Vary

Klub založen: 1923
Trenér: Karel Mlejnek
Největší úspěchy: mistrovský titul (2009), stříbro (2008)
Internet: www.hokejkv.cz
Hvězdy týmu: Roman Vlach, Martin Zaťovič, Radim Bičánek

Utkání nabídne souboj dvou týmů s odlišným postavením v tabulce. Pražské Slavii se opět daří a drží se tak na druhém místě. Naopak Karlovy Vary se krčí až na dvanácté pozici. Na toto umístění už musí být Západočeši zvyklí. V posledních dvou sezónách vždy hráli ve skupině o udržení.

Západočeši dokázali zatím zvítězit pouze v šesti zápasech. Pokud jde o venkovní utkání, bilance Karlových Varů je ještě horší. Na ledě soupeře dokázali zvítězit v dosavadním průběhu sezóny pouze jednou. V posledním zápase porazili Hradec Králové 2:1.

Pražané se nacházejí ve zcela jiné situaci. V posledních čtyřech zápasech nepoznali hořkost porážky a navázali tak na dobré výkony ze začátku sezóny. Nejprve zvítězili nad Litvínovem 3:1. Pak vybojovali těsné vítězství 1:0 nad Kladnem. V dalším zápase si poradili s Kometou, kterou porazili 4:1. V posledním utkání na ledě Pardubic sice měli zpočátku problémy, ale nakonec zápas otočili (5:4) a připsali si tak další vítězství.

V loňské sezóně měla Slavia s Karlovými Vary výrazně lepší bilanci. Třikrát se jim podařilo zvítězit a pouze jednou odešli ze vzájemného měření sil poraženi.

Jestli si Slavia připíše další výhru a udrží se tak na vítězné vlně, uvidíme v úterý večer.

Postavení v tabulce

2.    Slavia           16   8 – 3 – 1 – 4    41:33    31
12.  Karlovy Vary      16   5 – 1 – 1 – 9    37:46    18   

Poslední zápasy

Karlovy Vary – Slavia 4:2
Slavia – Litvínov 3:1
Slavia – Kladno 1:0
Slavia – Kometa 4:1
Pardubice – Slavia 4:5
Karlovy Vary – Slavia 4:2
Kometa – Karlovy Vary 3:1
Chomutov – Karlovy Vary 4:2
Karlovy Vary – Vítkovice 1:4
Mountfield – Karlovy Vary 1:2

Sestavy v minulém kole

Furch – Wharton, Štich, Kolařík, Šenkeřík, Holub, Valach, Knot – Stránský, Bednář, Krenželok – Žejdl, V. Růžička, Sklenář – Skokan, Jelínek, Poletín – Micka, Klhůfek, T. Doležal Závorka – Schusser, Bičánek, Šmach, Drtina, Parýzek, Gulaši – Pohl, Hruška, Zaťovič – Zucker, Vachovec, Dlouhý – Hovorka, Vlach, Doležal – Látal, Kverka, Kytnár

Nejproduktivnější hráči

Jaroslav Bednář 19 bodů (9+10)
Lukáš Krenželok 10 bodů (4+6)
Petr Jelínek 8 bodů (3+5)
Roman Vlach 13 bodů (5+8)
Martin Zaťovič 9 bodů (5+4)
Marek Hovorka 7 bodů (2+5)
Autor Andrea Krejčová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více