Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
30. října 2013

Furch: Rychlý gól na 2:2 byl hodně nepříjemný, ale nepoznamenal nás

Po páté výhře v řadě už si na slávistickou krizi málokdo vzpomene. Brankář Dominik Furch i tak tvrdí, že hráči na ni stále myslí a jsou tak zodpovědnější. Velkou týmovovu sílu sešívaní ukázali i v utkání s Karlovými Vary, které porazili 3:2 po nájezdech. V zápase se museli poprat s nejedním kritickým momentem.

Slávisté se proti Karlovým Varům dlouho nemohli chytit. Jistota v bráně a možná trochu nečekaný Kolářův gól ze závěru první třetiny jim v utkání ale hodně pomohli.

"Celý zápas byl vyrovnaný, jeden bod na každé straně je spravedlivý výsledek," myslí si brankář Furch. "Určitě nás nepřehrávaly výrazně, ale možná byly části zápasu, kdy Vary měly větší tlak a možná měly i víc ze hry," pokračoval slávistický brankář ve své výpovědi.

Pražané v prvním střetnutí s Karlovými Vary odešli z ledu po výsledku 2:4 poražení. "Tehdy ve Varech jim tam padlo všechno, do čeho plácli. Ani neměli moc šancí," nastínil Dominik rozdíly dvou letošních vzájemných setkání.

Ve druhé třetině úterního zápasu se Západočechům podařilo skóre vyrovnat. Další gól pak padl až ve třetí třetině, kdy se díky Krenželokovi dostali do vedení opět domácí. Studená sprcha však přišla záhy. Karlovarský kapitán Zaťovič totiž ujel obraně a překonal Furcha ranou pod horní tyčku.

"Bylo to hodně nepříjemné, ale trefil to pěkně. Zbytečně jsem mu tam udělal místo pohybem rukou dolů. Myslím ale, že nás to nijak nepoznamenalo," řekl Dominik.

Karlovarským hokejistům sice po brance na 2:2 narostla křídla, slávisté ale nepolevili, v prodloužení pak své soupeře výrazně přehrávali a nájezdy sešívaní ovládli především díky skvělému Furchovi, který vychytal všechny tři penalty. Nejprve na něm ztroskotal Zaťovič, poté Hovorka a nakonec Hruška. Zajímavé bylo, že všichni karlovarští hráči zakončili stejně - střelou na lapačku.

O výhře svou ukázkovou trefou rozhodl Jaroslav Bednář, který si v mezikruží přibrzdil, brankáře Varů Závorku předčasně rozpohyboval a zakončil nad jeho levý beton.

Furch: Krizi v hlavách stále máme

Slávisté zvítězili už popáté v řadě, Furch přesto tvrdí, že vzhledem k nedávné herní i výsledkové mizérii si hráči nemyslí, že jim to půjde samo.

"Krizi stále v hlavě máme. Vyhrávali jsme i na začátku, a jsme si tak vědomi toho, že vždy může přijít výpadek. Musíme hlavně hrát poctivě odzadu," varoval.

A co slávistickou hru dostalo opět do starých dobrých kolejí?

"Vrátili jsme se k naší hře. Předtím jsme byli možná i trochu rozlítaní a chtěli hrát hezký hokej. To nám ale nejde a nevyhovuje, takže musíme hrát tímhle urputným stylem," dodal Furch s významným úsměvem.

Autor dm
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více