Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
12. listopadu 2013

Po reprezentační přestávce Slavia doma přivítá Piráty z Chomutova

Slavia prohrála poslední dva zápasy s Mountfieldem a Vítkovicemi. Poté však přišla reprezentační přestávka a sešívaní měli dostatek času na přeskupení sil. Bohužel však přišlo oslabení, protože posila z Pardubic Jan Kolář, odešla do ruského Nižněkamsku. Před sérií venkovních zápasů jí doma čeká Chomutov.

Náš soupeř – Piráti Chomutov

Klub založen: 1945
Trenér: Josef Turek
Největší úspěchy: 1x stříbro (1956), 1x bronz (1955), postup do extraligy (2012)
Internet: www.piratichomutov.cz
Hvězdy týmu: Tomáš Divíšek, David Hruška, Jaroslav Svoboda

Od Chomutovského postupu do extraligy, sehráli Piráti se Slavii už pět klání. A z těchto pěti zápasů dokázali vybojovat pouze jeden bod. A to v prvním letošním vzájemném měření sil, které prohráli 6:7 po samostatných nájezdech. Dokážete si tak jistě spočítat, že v loňské sezóně neztratili slávisté s Chomutovem ani bod. A to navíc při celkovém skóre 17:2.

I ve zmiňovaném posledním zápase to ještě po dvou třetinách vypadlo na jasný průběh. Sešívaní vedli po čtyřiceti minutách 5:2 a zdálo se, že zisk tří bodů už nemůže nic ohrozit. Avšak poslední třetinu vyhráli domácí 4:1 a rázem se šlo do prodloužení. V tom gól však nepadl a rozhodovaly nájezdy. V těch přidal slávistům druhý bod rozhodujícím nájezdem Krenželok a Slavia tak slavila šesté vítězství od začátku extraligy a udržení první příčky.

O třináct zápasů později Slavia lehce klesla na čtvrtou pozici a zaostává za zatím suveréním městským rivalem na prvním místě Spartou o osm bodů. Naopak Chomutovští jsou na tom velice špatně. S pouhými 14 body uzavírají celou extraligovou tabulku. V minulém zápase proti Slavii mužstvo ještě vedl trenér Jiří Čelanský, který ovšem před reprezentační přestávkou kvůli mizerným výsledkům nedobrovolně přenechal své místo Josefu Turkovi.

Zda léčba šokem zabere, se ukáže právě proti sešívaným. Ti sice prohráli poslední dva zápasy, ale o krizi se rozhodně mluvit nedá. Problémem ale rozhodně může být odchod krátkodobé posily z Pardubic Jana Koláře. Ten odehrál ve Slavii pět zápasů a získal stejný počet bodů za čtyři vstřelené branky a jednu asistenci.

Bohužel však k nevoli snad všech slávistických fanoušků neprodloužil své měsíční hostování a zamířil za dalšími úspěchy do Ruska. Přejme mu tak mnoho štěstí a úspěchů v dalším snažení a doufejme, že ve slávistické ofenzivě ho dokáží nahradit ostatní hráči. Zda se to povede se můžete jít na vlastní oči přesvědčit jíž ve středu od 18:15 do vysočanské O2 arény na zápas proti Chomutovu.

Postavení v tabulce

4.  Slavia      19   8 - 4 - 1 - 6    47:41  33
14. Chomutov    18   3 - 0 - 5 - 10   38:61  14

Posledních pět zápasů

Slavia – Brno 4:1
Pardubice – Slavia 4:5
Slavia – Karlovy Vary 3:2sn
Slavia - HK Mountfield 1:2
Vítkovice – Slavia 4:2
Chomutov – Karlovy Vary 4:2
Sparta – Chomutov 3:0
Chomutov – Brno 0 :3
Litvínov – Chomutov 2:1
Chomutov – Třinec 2:5

Nejproduktivnější hráči

Jaroslav Bednář     22 bodů (11+11)
Lukáš Krenželok     11 bodů (5+6)
Petr Jelínek         8 bodů (3+5)
David Hruška        14 bodů (6+8)
Tomáš Divíšek       11 bodů (5+6)
Luboš Bartečko      11 bodů (4+7)

Sestavy z minulého kola

Furch – Wharton, Holub, Kolařík, Šenkeřík, Valach, Beňovič, Knot – Kolář, Bednář, Krenželok – Žejdl, Růžička, Sklenář – Skokan, Klhůfek, Poletín – Micka, Vrdlovec, Stránskýtd> Kostúr – Malec, Krstev, Rutta, Mrázek, Šulák, Kučný, Bartejs – Hřebejk, Divíšek, Svoboda – Hruška, Bartečko, Kubinčák – Balej, Sikora, Šagát – Kaše, Kämpf, Račuk
Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více