Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
15.11.2013

Junioři prohráli ve Vsetíně o gól

17. kolo, pátek 15.11.2013, Vsetín - Slavia
Vsetín
5:4
2:1, 2:1, 1:2
Slavia

Branky a nahrávky: 6. Zvonek (Pokorný), 11. Zvonek (Pokorný, Neuwirth), 25. Jirušek (Tobola, Stodůlka), 39. Hruška, 47. Neuwirth (Pokorný, Zvonek) – 8. Jedlička (Patzelt), 25. Török (Růžička), 43. Patzelt (Růžička, Brzák), 46. Hlinka (Tomek). Rozhodčí: Jeřábek – Hanzlík, Štěpán. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 345. Střely na branku: 33:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:4, 5:4.

Sestavy

Vsetín

Bača (Vlach) – Žabčík, Hryciow, Hruška, Červínek, Báchor, Vašíček, Hajda – Pokorný, Klečka, Kuchařík, Forch, Pancza, Surý, Klíma, Jirušek, Stodůlka, Neuwirth, Zvonek, Tobola

Slavia

Novák (Eder) – Novák, Mašín, Saňa, Hochel, Růžička, Drahorád, Leština, Bureš – Červený, Kellerstein, Török, Tejral, Patzelt, Ječný, Brzák, Hlinka, Jedlička, Tomek, Andres, Navrátil

Slávisté celý zápas hráli se svým soupeřem vyrovnaný hokej, v úvodu třetí části pak dotáhli dvoubrankové manko. Jako poslední se gólově prosadili domácí a vedení už udrželi.

Úvod utkání patřil jednoznačně domácímu celku, kdy již od první minut na ledě dominoval a po zásluze se dostal do vedení. V 6. minutě totiž Pokorný zahrál šikovně buly, kdy si ihned prohodil puk mezi nohama svého soka a nezištnou přihrávkou namazal před prázdnou branku Dalimilu Zvonkovi, pro nějž už nebyl žádný problém poslat kotouč do odkryté svatyně. Vstřelená branka ještě povzbudila vsetínské mladíky k větší aktivitě, ti však zapomněli na zadní vrátka, kterých dokázal v přečíslení dva na jednoho využit Jakub Jedlička.

Zelenožlutí, ale dokázali i nadále pokračovat v aktivní hře a jejich dobrý výkon jim přinesl ovoce v 11. minutě. U zrodu brankové situace byl opět Pokorný, kterému se znovu podařilo přelstít sešívanou obranu, a přesným pasem najít hůl kapitána Dalimila Zvonka - 2:1. V posledních pěti minutách se však ke slovu velmi důrazně přihlásili Slavisté, kteří se dostali třikrát za sebou do samostatného úniku, ale ani Hlinka ani Jedlička, jenž měl dokonce dva pokusy,nedokázali vyzrát na Baču ve vsetínské kleci.

Začátek druhé periody se nesl ve stejném duchu jako konec té první. Hostující tým byl aktivnější a díky průniku Tomka mohli vyrovnat, avšak domácí beci jej dokázali včas zastavit. To už ale neplatilo v případě Tomáše Töröka, jehož únik po levém křídle znamenal vyrovnávající branku Pražanů. Z vyrovnaného stavu se však hosté mohli těšit pouhých 22 vteřin. Neboť po tak krátkém časovém úseku dokázal strhnout vedení zpět na vsetínskou stranu Miroslav Jirušek.

Prostřední část byla i nadále jako na houpačce. I hned po gólu byl vyloučen Žabčík a červenobílým scházel ke štěstí jen krůček. Právě vyloučený Žabčík se mohl záhy stát hrdinou, když se řítil do přečíslení spolu se Zvonkem, ten ale zvolil místo nahrávky střelu a neuspěl. Vsacané posléze hyřili pohybem, což vyvrcholilo dvěma po sobě jdoucími vyloučeními Slavie. V tom druhém se dostal ke střele Jakub Hruška, jeho pokus ještě tečoval Robert Neuwirth, a ten skončil až za zády Edera.

V závěru druhé třetiny byl ještě vyhozen Ječný, početní výhoda se přehoupla do poslední části, ale ani v ní nedokázali Vsetínští zaúřadovat. Naopak to byla Slavia, které se povedlo využít závaru před Bačou a díky důrazu Patzelta korigovala na rozdíl jedné trefy. Vzápětí byl faulován v samostatném úniku Jedlička, tentýž hráč se stal i exekutorem nařízené penalty, leč vyrovnat se mu nepodařilo. Jak naložit s vyloženou šancí předvedl svému kolegovi Filip Hlinka, který nasadil Bačovi “housle“ a pomyslné misky vah vrátil zpět do vodorovné polohy - 4:4. Půl minuty nato si trenér domácích vyžádal oddechový čas a udělal dobře. V následující minutě totiž předvedl Vsetín fantastickou kombinaci, na jejímž konci stál Robert Neuwirth a vykouzlil úsměv na tváři svých spoluhráčů i přihlížejících fanoušků.

Přidat další zářez na pažbu mohl po přečíslení Pokorný, ale na Edera nevyzrál. Valaši o chvíli později měli výhodu jednoho muže v poli navíc, ale byli to právě oni, kdo mohl inkasovat, protože Saňa vypíchl puk vsetínským obráncům a pelášil sám na Baču, ten ovšem své spoluhráče podržel. V závěru poslední dvacetiminutovky zkoušeli své štěstí hokejisté z hlavního města v šesti mužích v poli, naštěstí pro domácí se jim branka znamenající vyrovnání vstřelit nepodařila. Vsetín tudíž obral první pražské “S“.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (VHK Vsetín): Pro nás to byl strašně těžký zápas po třech týdnech pauzy, kdy jsme měli zraněné, nemocné a trénovali jsme ve dvanácti lidech. Další kluci byli na nároďáku. Teď máme zraněné koleno, dvě zlomené ruce, nějaké další zdravotní problémy. Věděli jsme, že Slavia patří k těm lepším mužstvům, což se potvrdilo. Hráli velmi dobře. Zápas se lámal v tom, že jsme byli vždycky schopni ze šancí dát gól a odskočit. Samozřejmě největší zlom byl, kdy Slavia dotáhla na 4:4. Poté jsme si vzali time-out a hned z dalšího střídání dali branku. Poté už jsme to velmi dobře odehráli po taktické stránce. Máme velkou radost, protože tabulka je tak vyrovnaná a každý bod je dobrý. Porazit Slavii je pro Vsetín výborná záležitost.

František Pomahač (HC Slavia Praha): My jsme věděli, že ve Vsetíně se těžko vyhrává a dnes jsme to poznali. Myslím si, že domácí hráli velmi aktivně a dobře. Škoda, že ve druhé třetině se do toho vložil další subjekt. Když potom hodnotíme jaká je česká mládež, tak by jsme se na to měli koukat obecně. Podílejí se na tom trenéři, hráči, ale podílejí se na tom i funkcionáři a rozhodčí. Všichni dohromady můžou za úroveň českého hokeje. Snad jsme byl pochopen, nicméně samozřejmě domácí vyhráli, protože nám vždycky v krátkém čase, když jsme vyrovnali nebo snížili, dali rychle gól, což byly samozřejmě naše chyby. Škoda. Myslím si, že jsme zde mohli bodovat.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více