Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
23.11.2013

Slávistický starší dorost si veze z Liberce vysokou prohru

24. kolo, sobota 23.11.2013, Liberec - Slavia
Liberec
8:2
2:1, 1:1, 5:0
Slavia

Branky a nahrávky: 14. Bělohorský (Ordoš), 17. R. Šír (Husa), 22. R. Šír (Lakatoš), 42. Ordoš (Bělohorský), 44. Ordoš (Lakatoš), 45. Král (Gecko), 46. Solenský (Janele, R. Šír), 48. Ordoš (TS) – 12. Šmerha (Nestrašil, Furch), 24. Suda (Vyskočil). Rozhodčí: Kareš – Plch, Holeček. Vyloučení: 3:3, navíc Šír (LIB) 10 min. OT. Využití: 0:1. Diváci: 56. Střely na branku: 40:26. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 8:2.

Sestavy

Liberec

Hosnedl (Stezka) – Běhula, Klinger, Tržický, Suchý, Husa, Mečíř, Divila – Babec, Janele, R. Šír, Král, Gecko, Solenský, Lakatoš, Ordoš, Zachar, Kačírek, Hylena, Bělohorský

Slavia

Sochůrek (45. Stašek) – Zderadička, Weinhold, Kottek, Hejda, Příkop, Krejčí – Nestrašil, Heldák, Hyršl, Mušo, Vyskočil, Kolář, Josefus, Suda, Mareček, Furch, Šmehra, Maňas

Červenobílí drželi se soupeřem krok celé dvě třetiny, kdy prohrávali jen o gól. Mezi 40. a 50. minutou ale inkasovali celkem pětkrát, a Liberec se tak dostal do pohodlného vedení, které i přes snahu sešívaných, udržel.

V první třetině se hrál poměrně aktivní hokej. Hned první šance přišla pro domácí, když se nechal vyloučit Krejčí a poskytl posilovou hru, tu ale Tygři nevyužili. V páté minutě se Liberečtí radovali z gólu, když puk z velké výšky spadl za Stochůrka, ovšem sudí rozpažil a pokračovalo se bez gólů. Velkou šanci pak měl Janele, ale nezamířil z ideální pozice přesně.

Skóre se otevíralo ve dvanácté minutě, když Nestrašilův pokus dorazil do branky Tomáš Šmerha – 0:1. Domácí však dokázali za dvě minuty odpovědět, Matouš Bělohorský se prosadil zpoza branky – 1:1. Tygry branka nakopla a hned byli živější, Bělohorský znovu v akci přestřelil, do vedení pak Severočechy poslal Radek Šír – 2:1.

Hned v úvodu druhé periody domácí vedli už o dvě branky, znovu Radek Šír dokázal skórovat do odkryté klece – 3:1. Vzápětí přišel kontaktní gól od Slavie, když v přesilovce ihned po buly ukořistil kotouč Martin Suda , jenž přesně zamířil – 3:2. Vyrovnat ještě mohl Furch, ale nedostal se přes betony Hosnedla. Na druhé straně pak mohl rozšířit náskok Kačírek, o chvíli později Bělohorský, oba však narazili na neprostupného Stochůrka. Zachar pak promarnil šanci, když mu před odkrytou klecí sebrala obrana Slavie kotouč.

Závěrečná dvacetiminutovka už byla v režii Liberce. Hned v úvodu se dopředu dostal Jan Ordoš a zasunul do branky – 4:2. Chvíli na to si opět Jan Ordoš připsal další hezký gól, když obelstil gólmana Slavie – 5:2. Minutu na to stihl skórovat ještě Zdeněk Král – 6:2 a to byl konec pro Stochůrka. Toho po šesti inkasovaných brankách nahradil Stašek.

Domácí však využili nerozchytanosti gólmana a Samuel Solenský stál na konci rychlé kombinace – 7:2. Prosadit se ještě mohl Gecko, ten minul odkrytou branku. Poslední osmý gól přidal Jan Ordoš, který byl faulován, a bylo nařízeno trestné střílení. To bez problémů proměnil a připsal si hattrick.

V posledních deseti minutách otěže přebrali sešívaní a několikrát zahrozili. Suda trefil tyč a Furch nezamířil přesně nad lapačku. Vyskočil pak minul branku jen o centimetry a konec utkání si už Liberečtí pohlídali. Nechávají si tak doma tři body.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více