Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
25. listopadu 2013

Až zlepšíme produktivitu, bude to zase dobré, věří Jaroslav Bednář

Praha - Ani druhé pražské derby v sezoně nedopadlo tak, jak by si slávisté představovali. V Holešovicích podlehli vedoucímu celku extraligy 0:3, přičemž hlavním kamenem úrazu se opět stala koncovka. "Asi je tam trochu křeč, špatně se to komentuje," poznamenal po utkání lídr mužstva Jaroslav Bednář.

Jardo, ani ve druhém derby sezony se Slavií nepovedlo skórovat. Jak byste zápas zhodnotil?
Šli jsme do toho s tím, že nemáme co ztratit. Předvedli jsme kvalitní výkon, který ale nebyl podpořen produktivitou. Na ní nám to strašně vázne. Když nedáš gól, nemůžeš vyhrát. Sparta ukázala zkušenost a trefila se hned třikrát, my ani jednou.

Hodně lidí říká, že si Sparta momentálně hraje svou vlastní soutěž. Jak to vidíte vy?
Já už před sezonou říkal, že po těch nákupech mají výborný kádr. Všechny lajny se podporují a teď asi hrají nejlepší hokej ze všech.

Dají se v takové formě vůbec porazit?
Nechci být namyšlený, ale dneska jsme předvedli ten hokej, který chceme hrát. Kdybychom dali nějaký gól, domácí by možná trošku znervózněli a dopadlo by to jinak. Ale to je jen kdyby, na to se nehraje. My se hlavně musíme soustředit na to, abychom začali střílet góly.

Měli jste v hlavě i poslední zápas se Spartou, která v 02 areně vyhrála 6:0?
Ne, já na to skoro vůbec nemyslel. Do zápasu jsme šli jako outsider, to jsme věděli, ale chtěli jsme to odmakat tím hokejem, na který Slavia momentálně má. Fakt škoda, že se nepovedlo vstřelit žádný gól. Nevycházely nám ani přesilovky.

Je nepříjemné, že se na vás začínají dotahovat týmy kolem desátého místa? Náskok z úvodu sezony zvolna mizí...
Je jasné, že mančafty kolem nás musíme porážet. Nemá cenu chtít dohnat třeba právě Spartu, ale pokud chceme zůstat tam, kde jsme, musíme vyhrávat hlavně nad týmy vedle nás. Je to o té produktivitě. Když ji vylepšíme, věřím, že to půjde.

Máte za sebou čtyři porážky venku. Už se těšíte zpět domů?
Mně je úplně jedno, jestli hraju doma, nebo venku. Je to o tom, jakou má mužstvo aktuální formu. My musíme hrát tak jako v přípravě nebo na začátku sezony. Nejít zápas od zápasu, ale střídání od střídání! Je potřeba se zklidnit, vypilovat koncovku... Pak to bude dobrý.

Jak moc vám chyběl ve třetí části kapitán Petr Kadlec?
To jsou jenom spekulace. Káca se nechal vyloučit, nehodnotím to, ani nevím, o co přesně tam šlo. Samozřejmě je to náš jedinečný obránce a třeba v přesilovkách chyběl určitě, já ale nebudu říkat, že kdyby byl na ledě, tak jsme Spartu porazili. V té třetí části tam zkrátka nebyl, prohrálo se, tečka. Žádná výmluva.

A není pro vás osobně trochu ubíjející, že když nedáte gól, mužstvo těžko vyhraje...
Je. Ve čtvrtek je den volna, tak se těším, že odjedu na ryby. Tam dobiju energii na další zápas. Jsem tu od toho, abych góly dával nebo připravoval, jenže teď jsme na druhé straně a prohráváme. Svůj díl viny na tom samozřejmě nesu i já.

Neprojevilo se negativně také to, že jste byli v tabulce první a některým hráčům to mohlo malinko vlézt do hlavy?
To určitě ne. Řekněme si upřímně, že jsme odehráli dobré zápasy, navíc Domino dominoval v bráně. Nikdo ale nemohl čekat, že by takhle řádil pokaždé, to po tak mladém klukovi ani nemůžete chtít. Co víc k tomu říct? Zkrátka se musíme sebrat a zase začít vyhrávat.

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více