Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
8.12.2013

Slavia má druhou výhru v řadě. Pardubice zdolal v nájezdech Bednář

29. kolo, neděle 8.12.2013, Slavia - Pardubice
Slavia
5:4sn
1:1, 2:0, 1:3 - 0:0
Pardubice

Branky a nahrávky: 5. Valach (Kadlec, Žejdl), 35. Valach (Kadlec, Jelínek), 37. T. Doležal (Klhůfek, Valach), 56. Bednář (Holub), rozh. náj. Bednář – 7. Nosek (Radil, Kočí), 46. Kousal (Benák, Nosek), 52. Endál (Zohorna), 57. Nosek (Vašíček). Rozhodčí: Hrubý, Pavlovič – Flégl, Štofa. Vyloučení: 7:4, navíc Vašíček (PCE) 5+OK. Využití: 2:0. Diváci: 5130. Střely na branku: 29:25. Zblokované střely: 3:14. Hity: 23:14. Vhazování: 37:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4.

Sestavy

Slavia

Furch – Holub, Kadlec, Wharton, Kolařík, Štich, Valach, Šenkeřík, Knot – Krenželok, Žejdl, Bednář – Tomica, Růžička, SKokan – Doležal J., Jelínek, Bednář – Doležal T., Klhůfek, Stránský

Pardubice

Salfický – Ďaloga, Benák, Kočí, Píša, Vašíček, Gregorz – Nosek, Kousal, Radil – Somík, Zohorna, Sýkora – Endál, Moučka, Semorád – Rys, Nahodil, Číp

Nasazení Jaroslava Bednáře do dvou formací se vyplatilo o proti Pardubicím. Slávističtí hokejisté opět předvedli zlepšený výkon a, byť nedokázali udržet nadějné vedení do závěrečné sirény, nakonec berou dva body za výhru 5:4 po samostatných nájezdech.

Domácí Slavia v minulém kole konečně prolomila nešťastnou sérii porážek, a tak do dnešního zápasu nastoupila s jasným cílem dokázat, že najela na vítěznou vlnu. Zpočátku to vypadalo, na zápas hlídaný zejména zezadu, ale naprosto dokonale otevřel skóre v 5. minutě slávistický Juraj Valach. Při přesilové hře obdržel kotouč po modré od Kadlece a vystřelil směrem na bránu. Salfického zastihl v době, kdy měl zakrytý výhled a kotouč mířící nad jeho rameno neviděl – 1:0.

Vedení domácích nevydrželo bez odezvy dlouho. V 7. minutě se díky přesné přihrávce Kočího dostal do přečíslení dva na jednoho Radil s Noskem. Prvně jmenovaný byl stíhán obráncem v červenobílém dresu, a tak raději přihrál Tomáši Noskovi, který do kotouče holí lehce ťukl a našel volnou mezeru v domácí bráně – 1:1.

Druhá třetina nepřinesla příliš mnoho nebezpečných akcí. Ve 24. minutě to byl Kočí, kdo prověřil Furchovu pozornost, ale na sešívaného brankáře si nepřišel. První větší šanci měl až v polovině zápasu domácí Růžička, kterého si našel Skokan, následná střela ale našla pouze padajícího pardubického obránce.

Slávisté chtěli za každou cenu vyhrát, a tak do útoku vložili veškeré své síly. Pardubičtí hokejisté byli nuceni faulovat dvakrát v krátkém sledu za sebou, čímž domácím darovali přesilovou hru pět na tři trvající minutu a osmnáct vteřin. Tu využil po necelé minutě Juraj Valach, který svým druhým gólem v dnešním utkání vrátil vedení na stranu Slavie.

Stav 2:1 nevydržel dlouho a po dvou minutách se měnil znovu. To se totiž před bránou dostal Tomáš Doležal ke kotouči, který ho přesnou tečí dostal za Salfického – 3:1. Do posledního dějství nastoupili hosté podstatně lépe a tlak přinesl ve 46. minutě ovoce. Volného Roberta Kousala našel Benák a přihrál mu přesně na hůl. Následná dorážka už nebyla žádný problém – 3:2.

Pardubičtí okamžitě začali tlačit a snažili se ze všech sil vyrovnat. To se jim podařilo v 52. minutě, když Wharton nedokázal zastavit rozjetého Lukáše Endála, a ten vyrovnal stav zápasu na 3:3. To ovšem ještě zdaleka nebyl konec všech gólů. V 56. minutě se za Salfického trefil Jaroslav Bednář, čímž vrátil vedení na stranu domácích.

Hosté se však nehodlali vzdát tak snadno. O minutu později přidal další gól Tomáš Nosek, díky kterému se zápas nerozhodl v základní hrací době. Žádný z týmů se netrefil ani v prodloužení, a tak vítěze dnešního zápasu určil až Jaroslav Bednář, kterému se podařilo v samostatných nájezdech překonat Salfického hned dvakrát.

Ohlasy trenérů
Vladimír Růžička (Slavia): Dnes to byl vyrovnaný zápas. Pardubice byly od začátku aktivnější, ale my jsme využívali přesilovky, což nás dostalo do vedení. Rozhodnutí až po nájezdech je určitě spravedlivé, ale byl bych rád, kdybychom už konečně vyhráli za všechny tři body.

Zdeněk Venera (Pardubice): Kvalitní zápas, který měl dobrou úroveň. My jsme byli lepší v první polovině, v té druhé nás Slavia úplně přehrávala. Jsem rád, že jsme nakonec dokázali vyrovnat, i když jsme nezvládli dovézt zápas do vítězného konce.

Autor Václav Baumann, TJ
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více