Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
26. prosince 2013

Slavia vyzve poslední Chomutov. Připíše si povinné tři body?

Vánoční svátky si hokejisté Slavie proloží domácím utkáním, ve čtvrtek od 15:00 přivítají v O2 areně tým Chomutova. Piráti jsou přikovaní ke dnu tabulky a výsledkově se jim nyní vůbec nedaří, právě taková utkání ale bývají dost ošemetná. Přijďte proto podpořit Slavii za důležitými body i vy!

Výsledky Slavie se od začátku sezony pohybují dost na vlně. Úvod ročníku vyšel sešívaným skvěle a dokonce se záhy usadili na čele tabulky, když uspěli v prvních pěti kolech. Sami hráči ale tvrdili, že po výkonnostní stránce nebylo ono, což se zanedlouho projevilo také výsledkově.

Umění střelce Jaroslava Bednáře nebo gólmana Dominika Furcha už na vše nestačilo a Slavia náhle nasbírala pět porážek v řadě, na které ale navázala stejným počtem výher. Pak přišlo nejhorší období. Od 1. listopadu do 3. prosince nastřádali červenobílí jediný triumf z deseti zápasů, což přineslo pád v tabulce i zásah do hráčského kádru.

Piráti si na Slavii v extralize ještě nepřišli

Výpomoc útočníka Jana Koláře sice byla pouze chvilková, za Slavii ale bojují Róbert Petrovický s Jiřím Doležalem. V týmu už naopak není Tomáš Micka, který právě za Doležala putoval hostovat do Karlových Varů. Už tak nebyl u posledních čtyř zápasů, v nichž Slavia opět zabrala a získala deset bodů.

Nyní bude chtít uspět i proti Pirátům, kteří sice v létě posílili, správnou chemii však zatím nenašli. A tak chodí od porážky k porážce a aktuálně mají v zádech pět porážek za sebou. Hodně frustrující to je pro ně zejména doma, kde před reprezentační pauzou nestačili ani na Spartu (0:7), ani na Litvínov (0:4)...

Špatné výsledky odskákal trenér Jiří Čelanský, jehož u kormidla nahradil Josef Turek. Shodou okolností oba trénovali na Slavii, Čelanský byl dokonce několik let Růžičkovým asistentem, nakopnout Piráty se jim však zatím nepovedlo. Tým ztrácí malé sebevědomí i laciné góly vzadu, kde se jistotou nestal pardubický gólman Martin Růžička.

A pro Piráty nehovoří před duelem v Praze ani statistiky ze vzájemných utkání. Po postupu do extraligy totiž Chomutov nad Slavií ještě nevyhrál. V minulém ročníku s ní dokonce neuhrál ani jeden body a ze čtyř soubojů měl hodně nelichotivé skóre 2:17!

To letos to je přece jen o něco lepší, byť ani tentokrát to není žádná sláva. Ve dvou přestřelkách totiž pokaždé triumfovali červenobílí, kteří v říjnu vyhráli 7:6 po nájezdech a v listopadu 5:4 po prodloužení.

Kolika gólů se dočkáme dočkáme dnes?

Autor OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více