Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. prosince 2013

Bednář vstoupil do Klubu kanonýrů. Je to pro mě obrovská pocta, řekl po zápase

Byl ho znovu plný led. Útočník Jaroslav Bednář patřil k nejaktivnějším hráčům v utkání s Chomutovem a nakonec se dočkal i vstřelené branky, která pro něj byla jubilejní 250. trefou v české extralize a národním mužstvu. A dosáhl jí vskutku stylově, když po nádherném sólu propálil gólmana Martina Růžičku.

Zápas proti Pirátům slávistům zkrátka sedl. Na ledě byli jasně lepším týmem a mít vice klidu v koncovce, skončil by duel i jednoznačnějším výsledkem než 3:1. Útočná kola roztáčel hlavně Bednář, který definitivně vstoupil mezi nesmrtelné.

"Je pro mě obrovská pocta být ve společnosti hráčů jako pan Nový, Růža, Alby Reichel nebo další, kteří toho hodně dokázali. Mám respekt k těm, kteří dali tolik gólů, ačkoli dřív odehráli mnohem méně zápasů," řekl Bednář uznale.

Poté trochu překvapil novináře tvrzením, že kdysi držel v paměti každý svůj gól. Postupem času se mu však nějaké z hlavy samozřejmě vymazaly. „Dřív jsem si pamatoval všechno. Jak ty góly padly, po jakých situacích a tak. Teď už jsem ale starší a sklerotický, takže nevím. Stoprocentně si však pamatuju svůj první gól. Dal jsem ho ve Zlíně a byl takový šťastný. Zkoušel jsem žabičku a brankáři to prošlo mezi nohy,“ zavzpomínal Bednář.

To proti Pirátům o náhodu rozhodně nešlo. Ofenzivní lídr Slavie se pustil do odvážného slalomu a i díky dobré práci parťáka před bránou ukázkově skóroval pod břevno. „Vždycky jsem byl hračička, který dával hodně gólů. V průměru dvacet jsem jich nastřílel dvacet každou sezonu,“ pochlubil se.

Kdyby nehrál několik let v zahraničí, je jasné, že by v Klubu kanonýrů byl už dlouho. „Venku jsem strávil nějakých deset sezon, což je dalších 200 gólů. Takže bych celkem mohl dosáhnout zhruba na 450 branek, což už je zajímavé číslo,“ pousmál se a prozradil, že ke štědrovečerní večeři si kapra chytil sám.

„Každý rok máme nejen kapra, ale i candáta. Takovou sladkovodní klasiku,“ konstatoval náruživý rybář, kterého o čerstvé úlovky často prosí i známí nebo kamarádi. „Když si někdo řekne, rád se s ním rozdělím. Ale zase ne, že bych těch ryb tahal z vody nějak moc. Takových pytláků máme na Slapech až dost, tohle já nedělám,“ uzavřel kanonýr.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více