Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
30.12.2013

Slavia Bílé Tygry nezkrotila, z Podještědí odjíždí s nepořízenou

34. kolo, pondělí 30.12.2013, Liberec - Slavia
Liberec
3:2
0:0, 3:0, 0:2
Slavia

Branky a nahrávky: 26. Bulíř (Urban, Čutta), 32. Vampola (Derner, Nedvěd), 39. Čakajík (Nedvěd, Bartek) – 44. Krenželok (Bednář, Kadlec), 57. Štich (Bednář). Rozhodčí: Hribik, Horák – Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 3:7. Využití: 3:0. Diváci: 7 500 (vyprodáno). Střely na branku: 27:19. Zblokované střely: 10:10. Hity: 18:20. Vhazování: 38:31. Hráči utkání: Petr Vampola - Jaroslav Bednář. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

Sestavy

Liberec

Melicherčík – Derner, Čakajík, Výtisk, Voráček, Čutta, Šimek, Říha – Dušek, Nedvěd, Urban – Víšek, Bulík, Bartek – J. Vlach, Vampola, Valský – Kica, Psota, Bulíř

Slavia

Furch – Holub, Kadlec, Wharton, Kolařík, Štich, Valach – Krenželok, Petrovický, Bednář – Tomica, Růžička ml., Žejdl – Sklenář, Jelínek, Skokan – Doležal, Klhůfek, Poletín

P r a h a - Slávisté nestačili v posledním zápase letošního kalendářního roku na liberecké Bílé Tygry. Utkání 34. kola tuzemské nejvyšší soutěže se vyvíjelo lépe pro domácí, kteří si vypracovali tříbrankový náskok. Sešívaní sice snížili zásluhou Krenželoka a Šticha, na více se ale nezmohli a domů se vrací s prázdnou. Poslední dva zápasy letošního roku tak svěřencům trenéra Vladimíra Růžičky nevyšly.

První třetina duelu mezi Bílými Tygry a Slavií byla na pohledné hokejové akce chudší, ovšem i tak nabídla kvalitní podívanou. Aktivnější v ní byli domácí hokejisté, pozornost na sebe strhával zejména Valský, který se ocitl ve dvou nebezpečných situacích. Ani jedna však nesnesla parametry gólové šance.

Ani Pražané nezůstali schovaní na své polovině. Jejich nejslibnější příležitost – Whartonův pokus v úniku – však skončil na chráničích bránícího hráče. To bylo v podstatě vše důležité během úvodních dvaceti minut a do druhého dějství se tak vstupovalo za stále trvajícího bezgólového stavu.

Ten však poměrně rychle vzal za své. Na levém křídle se zmocnil kotouče Urban a okamžitě jej poslal na branku. Před ní si sjížděl Michal Bulíř, jenž kotouč převzal a střelou na bližší tyč pokořil Furcha. Domácí měli vzápětí šanci svůj náskok navýšit, náporu Nedvěda a Barteka při liberecké přesilovce ovšem hostující gólman odolal.

V té samé herní situaci se utrhl Tomica, kterého ale na poslední chvíli stačila liberecká obrana odzbrojit. Naopak Severočeši už další možností nepohrdli. V početní výhodě nahazoval od modré Derner, kotouč se od zadního mantinelu odrazil na hůl Petra Vampoly a ten bleskově poslal kotouč za dezorientovaného Furcha.

Za hosty mohl odpovědět Bednář, který nenápadnou střelou krátce po přejetí modré orazítkoval tyč Melicherčíkovy klece. Byli to však znovu domácí hráči, kteří svou šanci využili beze zbytku. Do třetice se radovali v přesilové hře, tentokrát necelou minutu a půl před koncem dvacetiminutovky. Martin Čakajík dostal přihrávku na modrou čáru, nahodil a jeho nahození doplachtilo kolem clonícího Výtiska až do branky.

Do závěrečných dvaceti minut základní hrací doby tak vstupovali v lepší pozici Severočeši. Slávisté se ale nehodlali vzdávat. A poté, co se Výtisk neprosadil v samostatném úniku, sama trestala. Bednář našel mezi kruhy Lukáše Krenželoka a jeho nekompromisní rána se zastavila až v liberecké brance.

Pražané byli ve zbytku duelu nucenu pootevřít obranu a Severočeši tak čas od času zahrozili z protiútoků. Jeden takový vytvořilo duo Vampola Dušek. Druhý jmenovaný však sám před Furchem nedokázal svůj úmysl dotáhnout ke gólovému konci. Snahu hostujícího týmu o trochu srazilo i oslabení, ve kterém mocně hrozili Výtisk a Bartek, ani jedna z jejich střel ale cestu do branky nenašla.

Se posledními pěti minutami do konce třetiny sešívaní svého soupeře zatlačili před Melicherčíka. Bednář, který se zjevil sám mezi kruhy ještě úspěch neslavil. Ovšem exliberecký obránce David Štich už ano, když jeho pokus od modré proklouzl klubkem hráčů až za brankovou čáru.

Po jeho zásahu zkoušeli hráči z hlavního města hru bez gólmana Furcha. Ovšem ani ta nepřinesla vytoužený třetí gól v liberecké síti a z plného bodového zisku se tak radovali domácí Bílí Tygři.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (Bílí Tygři Liberec): "K vidění bylo velice urputné utkání, bojovalo se o každý metr ledu. Zápas jsme rozhodli v přesilovkách, které jsme sehráli dobře a vstřelili tři góly. Slavia v závěru dotahovala, ale jsem rád, že jsme vítězství před vyprodanou arénou ubránili."

Ondřej Weissmann (HC Slavia Praha): "Utkání se rozhodlo ve druhé třetině. My jsme odehráli více než polovinu třetiny v oslabení a nedokázali jsme ubránit liberecké přesilovky. Domácí vstřelili tři branky a získali si rozhodující náskok."

Autor Jan Thőma
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více