Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
13. ledna 2014

Furch se vrátil do branky, připsal si asistenci a vychytal čisté konto. Nebyl to lehký zápas, říkal

P r a h a - V derby pražských „S“ ho nechal trenér odpočívat, v nedělním klání v Karlových Varech už zase hájil slávistickou svatyni. Dominik Furch zlikvidoval všech 29 pokusů domácích a připsal si už šesté vychytané čisté konto v aktuálním ročníku tuzemské nejvyšší soutěže. Mimo to si připsal i asistenci na druhý gól Slavie. Výraznou měrou se tak podílel na úspěchu sešívaných, kteří se díky výhře 2:0 posunuli na osmou příčku.

„Oproti předchozím zápasům jsme pozorně bránili a já neměl tolik práce. Domácím se ve druhém dějství přesto podařilo dostat do úniku a vypracovali si i několik dalších šancí, takže zápas to lehký nebyl,“ pronesl krátce po skončení 38. kola Tipsport extraligy Dominik Furch.

Slavia předtím nedokázala bodovat ve dvou zápasech v řadě. Západočeši ztráceli na sešívaný celek čtyři body a mohli se na něho dotáhnout, to se ale nepodařilo. Nyní je rozdíl mezi oběma soupeři už sedmibodový. „Hráli jsme aktivněji a obětavěji než proti Spartě, kdy jsme se stahovali moc do defenzivy. Tentokrát jsme vybojovali zasloužené vítězství,“ podotkla třiadvacetiletá opora Pražanů.

Trenér Vladimír Růžička oznámil brankáře, který nastoupí, až v den zápasu. Do branky se nakonec postavila podle očekávání slávistická jednička. „O tom, že nastoupím, jsem se dozvěděl až v neděli ráno,“ vypálil bez váhání. „Jsem rád, že jsem pomohl k zisku důležitých tří bodů, které jsou v naší situaci zlaté,“ uculil se talentovaný gólman.

Dominik Furch nepustil za svá záda jediný puk.

Ten si připsal třináct minut před koncem asistenci na druhý gól, který obstaral střelou ze středního pásma Vladimír Růžička mladší. „Kdo nikdy nestál v brance, tak nemůže pochopit, že i takové branky padají. Prostě se může stát, že puk změní náhle směr a již se s tím těžko něco dělá,“ zastal se svého protějšku v karlovarské brance Tomáše Závorky.

Už v úterý čeká na slávisty další zápas. V předehrávce 47. kola přivítají na svém ledě Bílé Tygry z Liberce. Úvodní buly je naplánováno na 18 hodin a 15 minut.

Autor Redakce
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video