Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
13. ledna 2014

Slavia přivítá v domácím prostředí liberecké Tygry, ty letos ještě neporazila

P r a h a - Slavia má co Liberci vracet. V posledních třech utkáních totiž s Bílými Tygry vždy prohrála, což bude chtít lodivod slávistické kabiny Vladimír Růžička jistě odčinit a navázat tak na poslední výhru z Karlových Varů. Zápas 47. kola Tipsport extraligy ledního hokeje začíná v 18 hodin a 15 minut v pražské O2 areně.

Náš soupeř

Klub založen: 1956
Trenéři: Pavel Hynek, Milan Černý, Martin Láska
Největší úspěchy: 3. místo (2004/05, 2006/07)
Internet: www.hcbilitygri.cz
Hvězdy týmu: Petr Nedvěd, Petr Vampola, Martin Čakajík

Liberec ve venkovním zápase nevyhrál pět zápasů, během kterých si nepřipsal ani bod. Naposledy Liberec bodoval ve venkovním utkání proti Třinci 3. prosince minulého roku. Tygři venku a doma, to jsou zcela odlišné týmy. V domácím prostředí prohrál Liberec pouze pět utkání z devatenácti a připsal si devětatřicet bodů. Podle tabulky domácích zápasů okupují Tygři čtvrtou pozici. Ve venkovních zápasech je to však o poznání horší. Během devatenácti duelů na hřišti soupeře vyhrál Liberec pouze čtyři. Dle tabulek z venkovních utkání okupuje 13. pozici před Piráty z Chomutova.

Poslední utkání obou úterních soupeřů

Bílí Tygři Liberec - Mountfield HK 5:2

V předchozím kole Tipsport extraligy čekal na domácí tým aktuálně druhý tým tabulky Mountfield HK, který však trápí rozsáhlá marodka a tak do utkání hrané pod Ještědem nemohli zasáhnout v nejsilnější formaci. Skóre utkání otevřel ve třinácté minutě domácí Martin Bartek, jenž přesnou ranou z pravého kruhu rozvlnil síť Kantorovy branky. Domácí Tygři své vedení navýšili až na rozdíl tří branek. Teprve až v polovině utkání se prosadili hosté. Konkrétně pak Tomáš Knotek, ale ani jeho trefe nezabránila porážce Mountfieldu, který si nakonec neodvezl z Liberce ani bod.

„Jsme nesmírně rádi za tři body, za vítězství. Hradec jsme porazili poprvé v sezóně. Narazili jsme na nejlepší tým venku, výborně organizovaný, disciplinovaný. O to je vítězství cennější. Ale je to za námi, musíme se dívat kupředu. Máme takzvaně volno do půlnoci a od půlnoci už se musí naše myšlenky upínat k dalšímu zápasu, v úterý hrajeme na Slavii,“ komentoval utkání boss liberecké kabiny Pavel Hynek.

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 0:2

Slávisté si po prohře na Spartě spravili chuť na karlovarské Energii. Sešívaný celek vstoupil do zápasu aktivněji a v první třetině svého soupeře přestřílel, vedení ale přišlo až ve druhé třetině se střelou Jana Stránského. Ačkoliv Slavia vedla jen o gól, zápas si pohlídala. Ve třetí části přidal uklidňující gól Vladimír Růžička mladší. Hvězdou utkání byl vyhlášen Dominik Furch.

Utkání zhodnotil Ondřej Weissmann. „ Samozřejmě máme radost, protože jsme po dlouhé době vyhráli. Kluky musím pochválit, protože jsme hráli dobře v obraně a ještě si vytvářeli šance. Dobře jsme odehráli i oslabení a kvalitní výkon podal opět Dominik Furch.“

poř. tým Z V VP PP P skóre B
8. Slavia 38 13 6 5 14 92:91 56
11. Liberec 38 13 5 3 17 106:118 52

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 3:2

Slávisté nestačili v posledním zápase letošního kalendářního roku na liberecké Bílé Tygry. Utkání 34. kola tuzemské nejvyšší soutěže se vyvíjelo lépe pro domácí, kteří si vypracovali tříbrankový náskok. Sešívaní sice snížili zásluhou Krenželoka a Šticha, na více se ale nezmohli a domů se vrací s prázdnou. Poslední dva zápasy letošního roku tak svěřencům trenéra Vladimíra Růžičky nevyšly.

„ Utkání se rozhodlo ve druhé třetině. My jsme odehráli více než polovinu třetiny v oslabení a nedokázali jsme ubránit liberecké přesilovky. Domácí vstřelili tři branky a získali si rozhodující náskok,“ hodnotil utkání asistent Vladimíra Růžičky Ondřej Weissmann.

Posledních pět vzájemných zápasů

30. 12. 2013 ELH – 34. kolo Tipsport extraliga 2013/2014 Liberec – Slavia 3:2
26. 11. 2013 ELH – 21. kolo Tipsport extraliga 2013/2014 Slavia - Liberec 3:4sn
1. 10. 2013 ELH – 8. kolo Tipsport extraliga 2012/2013 Liberec - Slavia 2:1sn
19. 2. 2013 ELH – 47. kolo Tipsport extraliga 2012/2013 Slavia - Liberec 3:2sn
29. 1. 2013 ELH – 21. kolo Tipsport extraliga 2012/2013 Slavia - Liberec 4:3

Statistické okénko

SlaviaVary
Jaroslav Bednář (17+20)Nejproduktivnější hráčMartin Bartek (24+15)
Jaroslav Bednář- 17 gólůNejlepší střelec Martin Bartek – 24 gólů
Jaroslav Bednář – 20 asistencíNejlepší nahrávačPetr Nedvěd – 23 asistencí
Juraj Valach (8+9) Neproduktivnější obránce Jiří Hunkes (2+12)
Petr Kadlec - 56 trestných minutNejtrestanější hráčPetr Nedvěd – 91 trestných minut

Největší pozor si budou muset slávisti dávat na Tomáše Bulíka, kterému na vstřelení branky stačí v průměru každá pátá střela. V Radegast indexu pak v libereckém dresu doslova září Jan Výtisk, jenž nasbíral 215 bodů a nachází se na průběžném druhém místě v této nové statistice. Ačkoliv Liberec sehrál druhý nejvyšší počet přesilových her v lize, moc z této disciplíny netěží. Procentuální využití libereckých přesilových her je 17,39%, což je průměr extraligy. Libereckým hráčům bylo celkem rozdáno 675 trestných minut. Hlavní klíč na dobytí liberecké branky můžou být přesilové hry. Liberec v oslabení je totiž nejhorším týmem extraligy. Jejich procentuální úspěšnost je 79,31%.

Autor Jan Thöma
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více