Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
17.1.2014

Sešívaní junioři dokázali pěti brankami otočit duel s Libercem!

29. kolo, pátek 17.1.2014, Liberec - Slavia
Liberec
3:6
0:0, 2:1, 1:5
Slavia

Branky a nahrávky: 25. Havlas (Ordoš), 27. Jandejsek (Hrníčko), 42. Belovič (Jandejsek, Vlk) – 35. Navrátil (Růžička, Mašín), 44. Hlinka (Tomek, Mašín), 45. Török (Novák), 54. Hlinka (Tomek), 60. Andres (Růžička), 60. Saňa (Andres, Török). Rozhodčí: Horinek - Prokop, Tasch. Vyloučení: 7:6, navíc Psota a Belovič (oba LIB) 10 min. OT. Využití: 2:2. Diváci: 45. Střely na branku: 30:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:6.

Sestavy

Liberec

Sobotka – Havlín, Jandejsek, Mrázek, M. Šír, Pyrochta, Pálek, Zedek – Langhammer, Hrníčko, Dlouhý, Belovič, Kalfiřt, Psota, Vlk, Boček, Ordoš, Žďárský, Havlas, Pilař

Slavia

D. Novák – M. Novák, Mašín, Saňa, Hochel, Růžička, Löbl, Drahorád, Leština, Bureš – Kellerstein, Török, Patzelt, Ječný, Brzák, Hlinka, Jedlička, Tomek, Andres, Navrátil

Červenobílí prohrávali ještě na začátku třetí části o dva góly. Nevzdali se a během dvaceti sekund vyrovnali. Hlinka poté Slavii dostal do vedení, které pojistili v závěru Andres a Saňa. Slávisté se po zisku tří bodů posunuli na sedmou příčku.

První třetina zápasu mezi Libercem a Slavií přinesla několik zajímavých situací, avšak otevření skóre se nekonalo. Největší ze zmiňovaných šancí měl liberecký Psota, který dostal kotouč na brankoviště, odkud ale zasáhl jen Nováka.

Liberec mohl docílit i branky, ovšem Žďárského pokus ihned po vhazování zastavil hvizd sudího a kotouč přešel brankovou čáru právě až po zvuku píšťalky. Pražané v první třetině poměrně výrazně ztráceli a téměř se nedostávali přes útočnou modrou čáru.

Před vstupem do druhého dějství tak byli mírnými favoriti domácí. A po uplynutí čtyř minut tuto domněnku potvrdili. Vojtěch Havlas se dostal na kotouč na pravý kruh, odkud ho poslal přesně do horního rohu branky, což výrazně pocítila lahev s pitím hostujícího gólmana.

Necelé tři minuty poté Severočeši své vedení zvýšili. Hrníčko zatáhl kotouč podél mantinelu a poslal ho před branku. Tam si sjel Adam Jandejsek a nasměroval ho do branky. Liberecký tlak začal pomalu uvadat, což vyvrcholilo zásahem Filipa Navrátila.

Se začátkem posledních dvaceti minut Bílí Tygři chtěli dát najevo, že zápas mají pod kontrolou. Matúš Belovič se v přesilovce dostal na pravém kruhu ke kotouči a vrátil domácích dvoubrankové vedení. To však netrvalo dlouho. Za necelé tři minuty už bylo vyrovnáno. Filip Hlinka nejprve snížil střelou mezi ruku a tělo gólmana Sobotky, načež se od modré dělovkou prosadil Tomáš Török. Pražané tak naplno využili dlouhou přesilovku pěti proti třem i následující klasickou výhodu.

Liberec mohl ještě odpovědět, avšak Dlouhý z levé strany brankoviště Nováka nepřekonal. S přehoupnutím se do posledních deseti minut základní hrací doby byla k vidění celkem raritní situace hry tři na tři. Ta lépe vyšla hostům, Filip Hlinka dostal kotouč před brankoviště, otočil se okolo vlastní osy a bránícího hráče, načež poslal puk do sítě.

Sešívaní tak dokonali velkolepý návrat, ale ještě nebyli zdaleka u konce. Liberečtí zkusili dvě minuty před závěrečnou sirénou hru bez gólmana, což skončilo kotoučem v jejich síti, postaral se o to Tomáš Andres. Krátce na to měl poslední slovo Josef Saňa, který překonal Sobotku, jenž neměl úplně čisté svědomí, a stanovil definitivní stav utkání na 3:6.

Ohlasy trenérů
Petr Haken (TJ Bílí Tygři Liberec): "Zápas se mi nehodnotí vůbec dobře. Zápas se Slavií pro nás byl velmi důležitý, ale nezvládli jsme ho. Nezvládli jsme ho jako tým, od hráčů po trenéry. Do sobotního zápasu se musíme oklepat."

Jiří Hájek (HC Slavia Praha): "Liberec byl v první třetině jednoznačně lepší. My jsme neměli pohyb ani střelu, absolutně šílené. Od druhé třetiny jsme se zvedali. Začali jsme napadat a atakovat obránce, Liberci odešla rozehrávka. Za stavu 3:1 to už vypadalo špatně, ale naštěstí jsme využili přesilovku pět na tři a následně pět na čtyři. To rozhodlo, liberecké kluky to podle mého zlomilo. Pro nás tak trochu šťastné vítězství, ale od poloviny zápasu jsme si za ním šli."

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video