Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
25.1.2014

Starší dorostenci v derby rozdrtili Spartu!

36. kolo, sobota 25.1.2014, Slavia - Sparta
Slavia
8:4
3:2, 4:2, 1:0
Sparta

Branky a nahrávky: 3. Tejral (Krejčí), 13. Heldák (Suda, Vyskočil), 16. Hyršl (Tejral), 25. Heldák (Vyskočil, Suda), 26. Weinhold (Furch, Nestrašil), 31. Heldák (Vyskočil, Kottek), 36. Nestrašil (Šmerha, Furch), 43. Šmerha (Weinhold) – 9. Svoboda (Jandus, Zídek), 11. Hozák (Zídek, Kalina), 25. Procházka (Hrdlička, Seniov), 38. Kalina (Zářecký, Hrala). Rozhodčí: Škrobák - Marek, Rybáček. Vyloučení: 5:11, navíc Příkop (SLA), Svoboda, Procházka, Lojka (všichni Sparta) 10 min. OT. Využití: 5:1. Diváci: 76. Střely na branku: 49:25. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 7:3, 7:4, 8:4.

Sestavy

Slavia

Sochůrek – Zderadička, Weinhold, Kottek, Příkop, Krejčí – Tejral, Novák, Nestrašil, Heldák, Hyršl, Mušo, Vyskočil, Kolář, Josefus, Suda, Mareček, Furch, Šmerha, Maňas

Sparta

Pírs – Hrdlička, Kalina, Knobloch, Kadeřávek, Kazda, Sedlák – Zídek, Svoboda, Zářecký, Lojka, Havel, Seniov, Jandus, Hrala, Hozák, Procházka

Červenobílí sice v derby dlouho hráli se Spartou vyrovnaný hokej, poté se ale rozstříleli a vypracovali si potřebný náskok, který Sparta už nedokázala dohnat.

Sparťané se v zápase poměrně rychle vyfaulovali a meseli se bránit ve třech, čehož využil Petr Tejral, který se vřítil do útočného pásma a prudkou střelou prostřelil Pírse mezi rukou a tělem. O chvilku později byli domácí blízko dalšímu gólu. Tejral si narazil puk s Josefusem, byl už ale ve velkém úhlu, takže nedokázal skákavý kotouč dopravit do odkryté klece.

V polovině prvního dějství se do útoku vrhli hosté a vyplatilo se. Nejdříve Zídek vyslal do úniku Martina Svobodu a ten dokázal kličkou do bekhendu srovnat. Za necelé dvě minuty přenechal Zídek kotouč Jiřímu Hozákovi, který namířil svůj pokus přesně pod ruku Sochůrka. Sešívaní dokázali vzápětí vyrovnat. Vyskočilova přihrávka se zastavila mezi kruhy, odkud kotouč poslal bekhendem Denis Heldák do sítě.

Slávisté stihli v první dvacetiminutovce ještě jeden zásah, a to když Tejral uvolnil zadovkou Aleše Hyršla, pro kterého nebyl problém zasunout kotouč za záda Pírse. V závěru se ještě domácí zbytečně dostali do tří. V dvojnásobné přesilovce poté ještě tečoval Kalina puk těsně mimo.

V další početní výhodě na začátku prostřední části se snažil Zídek přehodit ležícího Sochůrka, ten ale perfektně zasáhl rukou a puk srazil do rohu. Po chvilce už ale musel lovit puk z branky po nešťastném odrazu od Krejčího, kterého nastřelil Ondřej Procházka. Po dvaačtyřiceti sekundách na to slávisté odpověděli, když si Denis Heldák posunul puk do výhodnější pozice a zavěsil.

Posléze byl poslán na trestnou Procházka a červenobílí toho využili. Furch našel Martina Weinholda, který zblízka nadvakrát překonal Pírse. V polovině utkání našel Mareček žabičkou Josefuse, ten ale v úniku branku přestřelil. V následující přesilovce se Kottek proháčkoval až do rohu, kde přenechal puk Vyskočilovi. Ten našel zcela volného Denise Heldáka, který z první zkompletoval hattrick.

Blízko gólu byl i Nestrašil, nadvakrát ovšem nedokázal trefit odkrytou klec. Spoluhráči se nad ním slitovali a Viktor Nestrašil dostal i třetí možnost, kterou už do puntíku využil. Po jasné převaze Slavia trochu pozapomněla na obranu a byla z toho zbytečná komplikace. Petr Kalina se na modré opřel do kotouče a ten skončil až v síti.

Sešívaní neponechali nic náhodě a v prvních minutách třetího dějství si vzali čtyřgólové vedení zpět. Při špatném střídaní dostal více prostoru Tomáš Šmerha, jeho tvrdá rána vypadla Pírsovi z výstroje a puk poté doklouzal až za brankovou čáru. Slávisté ani po osmém gólu nepolevili a tlačili se dopředu. Nejdříve Kottek bekhendem orazítkoval tyčku. Mušo se zase dokázal zbavit dvou protihráčů, střela mezi Pírsovy betony mu však příliš nesedla.

Červenobílí pokračovali v náporu, což dokládá i akce Tejrala, který ve velké rychlosti ujel všem sparťanům, dokonce překonal i Pírse, kotouč ale zamířil jen do tyče. Tejral se dostal ve stejném střídání ještě do jedné šance. Ránu do odkryté klece dokázal ovšem Pírs zázračně vytěsnit těsně vedle. O necelé dvě minuty později střílel Vyskočil a Pírs udržel puk někde ve výstroji, i když sám nevěděl jak. Zbytek duelu se odehrál v klidném tempu, Slavia si už vedení nenechala vzít.

Ohlasy trenérů

Petr Vyskočil (HC Slavia Praha): Jsme spokojený za tři body z derby. Z hlediska hry jsme rádi, že se konečně chytly přesilovky, které celé utkání rozhodly. V součtu s prvním zápasem s Plzní je skóre 13:5, takže s tím můžeme být spokojeni.

David Kočí (HC Sparta Praha): Poslední dva zápasy nám nevyšli, jelikož se nám rozsypaly určité věci, které nám předtím šly. Rozhodla naše nedisciplinovanost, protože soupeř dal hodně branek v našem oslabení. Budeme se muset asi více zaměřit na obranu, poslední dva zápasy nebyly z tohoto pohledu ideální.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video