Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
27. ledna 2014

Porazit takhle vysoko Spartu je perfektní, pochvalují si starší dorostenci

V sobotu po obědě se proti sobě postavili starší dorostenci Slavie a Sparty. Zápas byl poměrně dlouho vyrovnaný, sešívaní si ale během druhé části dokázali vypracovat dostatečný náskok, který už soupeř z Holešovic nedokázal dotáhnout, a nakonec zvítězili 8:4. Hattrickem se blýskl slovenský útočník Denis Heldák.

Podle předešlých zápasů se mohlo zdát, že slávisté budou v utkání favoritem. Den před derby totiž dokázali porazit silnou Plzeň vysoko 5:1. Naopak Sparta si odvezla z Liberce pořádný debakl, když nedokázala vsítit ani jednu branku. To Bílí Tygři jich nasázeli rovnou deset. „Vůbec jsme nečekali, že to bude lehký zápas. Přestože předtím Sparta vysoko prohrála, tak každý zápas je jiný, takže se to nedá předem očekávat,“ poznamenal obránce a autor jednoho gólu Martin Weinhold.

Před výjimečným zápasem jako je derby ale neprobíhala žádná zvláštní příprava. Tým má zaběhnutý určitý systém, který nechce ani před duelem se Spartou měnit. „Příprava na víkendové zápasy probíhá pořád stejně, jinak tomu nebylo ani tentokrát,“ potvrdil Weinhold. „Je jedno, jestli hrajeme se Spartou nebo s Krkonošemi,“ dodal jeden z nejzkušenějších útočníků Petr Tejral.

V jednom se červenobílí v derby vyznamenali. Nesmírně se jim vydařili přesilové hry, zužitkovali jich celkem pět. „Přesilovky asi rozhodly, protože soupeř byl často vylučovaný, čehož jsme dokázali využít,“ řekl Tejral. Dvakrát se v početní výhodě prosadil Heldák, po jedné brance pak přidali Tejral, Weinhold a Nestrašil.

Hvězdou zápasu byl slovenský útočník Denis Heldák, který se oblékl do červenobílého dresu teprve před letošní sezónou. Proti Spartě se mu povedlo to, o čemž někteří hráči dlouho sní. Během osmnácti minut nasázel tři branky a připsal si premiérový hattrick ve Slavii. „Derby nijak zvláštně neprožívám, což mi možná i pomohlo k hattricku. Navíc jsem rád, že jsem to konečně zlomil a spadlo mi to tam,“ vysvětloval.

Důležitou součástí týmu, která může rozhodovat zápasy je brankář. Nikterak tomu nebylo ani v utkání se Spartou, kdy Lukáš Sochůrek předvedl několik těžkých zákroků a svoje spoluhráče častokrát podržel. „Vítězství nad Spartou je pro mě určitě cennější než ty ostatní. Na druhé straně jsme získali důležité tři body, za které jsem také moc rád,“ řekl po zápase se Spartou Sochůrek. „Derby se musí vyhrávat a jsem spokojen, že jsem tomu napomohl,“ dodal.

Starší dorostenci si během zápasu užívali i skvělou atmosféru, na kterou nejsou zvyklí. „Atmosféra byla fantastická, fanouškům za ní děkujeme. Mohlo by to takhle být i v dalších zápasech, hraje se nám pak určitě lépe,“ pochvaloval si Sochůrek. „Děkovačka pak byla takové zpestření po vyhraném derby,“ doplnil Tejral.

Všichni hráči byli po duelu spokojeni, což bylo slyšet i z oslav v jejich kabině. „Paráda, porazit tahle vysoko Spartu je příjemné. Celý zápas jsme byli lepší kromě prvních pěti minut, kdy jsme několikrát trošku propadli. Zvládli jsme to a Spartu jasně přehráli,“ zhodnotil střetnutí Tejral. „Jsem spokojen s výkonem týmy i s mým výkonem. Mám radost, že jsme porazili v derby Spartu takovým výsledkem,“ souhlasil s Tejralem Weinhold.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více