Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. ledna 2014

Slávisty čeká těžký zápas proti Mountfieldu, kouč Růžička chce vidět bojovnost od prvních minut

Sešívaní neodstartovali sérii venkovních zápasů zrovna podle svých představ. Z posledních dvou zápasů přivezli pouze jeden bod z Brna. Jako další se Slavii postaví Mountfield, který taktéž čeká už dva zápasy na vítězství. Pozice hradeckých hokejistů v tabulce je však mnohem přívětivější, momentálně se mohou pyšnit třetím místem. Vzájemný souboj je na programu v úterý 28. ledna, úvodní buly pak bude vhozeno přesně v 18 hodin.

Náš soupeř – Mountfield HK

Klub založen: 1953
Trenér: Peter Draisaitl
Internet: http://www.hchk.cz
Hvězdy týmu: František Ptáček, Jiří Šimánek, René Vydarený

Slavii čeká další venkovní utkání. Po Pardubicích se postaví největšímu rivalovi a blízkému sousedovi Východočechů - Hradci Králové. Ten se s přehledem drží v první šestce a míří za přímým postupem do play-off. V posledním vzájemném zápase se sešívaným na Zimním stadionu v Hradci Králové nevídaně zadařilo. Vyhráli zde 6:1 a nesmírně rádi by na tento výsledek navázali. Poslední venkovní výsledky jsou totiž velmi špatné. A ani předváděná hra není zrovna optimální.

„Do Hradce jedeme s tím, abychom dobře bránili a hlavně zápas odbojovali. Přijde mi, že v poslední době začíneme hrát až ve chvíli, kdy o gól nebo o dva prohráváme. Přiznám se, že jsem z toho docela špatný. Já i Ondra Weissmann na kluky tlačíme, ať hrají naplno už od začátku. Doufám, že to vyslyší a zaberou už v úterý," vysílá vzkaz do kabiny trenér Vladimír Růžička.

360

Poslední utkání obou úterních soupeřů

Mountfield HK - HC Energie Karlovy Vary 3:4sn

Domácí měli skvělý úvod a už po 74 sekundách vedli 1:0. O deset minut později už však bylo vyrovnáno. Hradec šel zásluhou Šimánka do vedení ještě jednou, avšak tentokrát se z něj mohli radovat jen osm minut. A tým z lázeňského města nejen že vyrovnal, ale dokázal výsledek i otočit. Hradci zachraňoval alespoň bod v závěru třetí třetiny Kudrna. Na víc už se Mountfield nezmohl. V prodloužení branka nepadla a v nájezdech úřadovali už jen Karlovarští. Hradec tak prohrál v nájezdech poprvé od 27. září.

Domácí lodivod Peter Draisaitl komentoval výsledek takto: „Mohli jsme vyhrát i prohrát v základní hrací době. Byly tam fáze, kdy jsme mohli dát gól na 3:1, naopak soupeř měl potom také jasné šance. Oproti Třinci, kde jsme vypadali špatně, jsme se posunuli o něco dál a že to z naší strany není až tak stoprocentně stabilní, k tomu máme dobré důvody. Naše marodka byla velká a teď zase dáváme všechno dohromady. Budeme pokračovat v každodenní rutině a v klidu se dál připravovat zápas od zápasu.“

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Slavia Praha 3:1

Stejně jako v Brně museli slávisté dotahovat dvoubrankové manko. Domácí poslal do vedení v páté minutě Tybor a o osm minut později přidal střelec večera Petr Sýkora další branku. Další dva góly padly až v posledním dějství. Za Slavii snižoval v přesilovce Jan Stránský, který skóroval už potřetí v tomto měsíci. V závěru zkoušel tým Vladimíra Růžičky hru bez brankáře, což bohužel resultovalo jen v pojišťovací gól z hole Petra Sýkory.

Klání s Pardubicemi hodnotil asistent Ondřej Weissmann:„Vstoupili jsme do zápasu hodně nepřipravení, a to se v první třetině projevilo dvěma inkasovanými góly, které nakonec rozhodly. V dalším průběhu jsme se soupeřem srovnali krok, ale výsledek už jsme bohužel zvrátit nedokázali.“

poř. tým Z V VP PP P skóre B
3. Mountfield 42 17 10 4 11 103:91 75
9. Slavia 43 14 6 7 16 107:109 61

Poslední vzájemný zápas

Mountfield HK – HC Slavia Praha 1:6

Kéž by takto vypadaly všechny venkovní zápasy sešívaných. V polovině prosince se Slavia v Hradci pořádně rozstřílela a odvezla si domů všechny tři body. Největší zásluhu na velkém vítězství měli Jaroslav Bednář s Vladimírem Růžičkou. Bednář si připsal jednu branku a dvě asistence, druhý jmenovaný si obě statistiky jen prohodil. Slávisté skórovali třikrát v početní výhodě, což je jejich nejlepší počin v této sezóně, co se přesilovkových gólů týče.

„Jsme šťastni, že jsme v Hradci uhráli tři body, které jsou pro nás strašně důležité. Chci pochválit celé mužstvo, protože předvedlo perfektní výkon. Hráli jsme zodpovědně dozadu, proměnili přesilovky a bylo to od nás jedno z nejlepších utkání za poslední dobu,“ hodnotil Ondřej Weissmann.

Poslední vzájemné zápasy

13. 12. 2013 ELH – 30. kolo Tipsport extraliga 2013/2014 Mountfield HK - Slavia 1:6
1. 11. 2013 ELH – 17. kolo Tipsport extraliga 2013/2014 Slavia - Mountfield HK 1:2
22. 9. 2013 ELH – 4. kolo Tipsport extraliga 2013/2014 Slavia – Mountfield HK 2:1p

Statistické okénko

SlaviaMountfield
Jaroslav Bednář (19+24)Nejproduktivnější hráčJiří Šimánek (21+14)
Jaroslav Bednář- 19 gólůNejlepší střelec Jiří Šimánek – 21 gólů
Jaroslav Bednář – 24 asistencíNejlepší nahrávač Tomáš Mertl a René Vydarený – 15 asistencí
Petr Kadlec (1+19) Neproduktivnější obránce René Vydarený (5+15)
Petr Kadlec - 56 trestných minutNejtrestanější hráčTomáš Mertl – 56 trestných minut

O zápase

Pokud chtějí sešívaní pomýšlet na play-off, musí pravidelně bodovat. Mountfield je sice v celkové tabulce na třetím místě, doma se mu však příliš nedaří. V tabulce domácích zápasů mu totiž patří až deváté místo. Navíc zde Slavia už tuto sezónu zvítězit dokázala a zdejší prostředí by jí tak mohlo vyhovovat. Zvládnou tedy slávisté konečně vyválčit vítězství z hřiště soupeře? Odpověď na tuto otázku se dozvíme v úterý v 18 hodin, kdy sešívaní borci vyjedou na led Zimního stadiónu v Hradci Králové.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více