Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. února 2014

Sešívané čeká další těžký soupeř, do Prahy přijedou Oceláři

P r a h a - Po neúspěchu na ledě Plzně čeká sešívané další veledůležitý zápas. Třinec vyhrál posledních šest zápasů v řadě a dlouhodobě má suverénně nejlepší formu ze všech celků extraligy. Hlavně jeho ofenziva patří mezi nejlepší v lize. O tom koneckonců hovoří i 26 vstřelených branek z posledních pěti utkání. Jestli se slávistické defenzivě podaří tuto mašinu zastavit se dozvíme v pátek v 17:30.

Náš soupeř - HC Oceláři Třinec

Klub založen: 1929
Trenéři: Pavel Marek, Jiří Kalous
Největší úspěchy: Mistrovský titul (2011), 2. místo (1998), 3. místo (1999)
Internet: www.hcocelari.cz
Hvězdy týmu: Martin Růžička, Radek Bonk, Martin Adamský

Konec sezóny se nezadržitelně blíží a s ním i boje o mistrovský titul. Sešívaní však už v podstatě play-off hrají. Každý zápas je pro ně nesmírně důležitý a každý bod má cenu zlata. Momentální pozice Slavie v tabulce rozhodně není nikterak příjemná. Nachází se jedno místo pod hranicí předkola play-off a na desátý Liberec ztrácí tři body.

Do posledních kol jí však může hrát do karet důležitý faktor. A to faktor výhody domácího prostředí. Na přelomu ledna a února, odehráli sešívaní celkem sedm venkovních utkání v řadě. Teď naopak poslední čtyři kola odehrají před vlastním publikem. Na poslední zápas s Třincem zavítalo přes 11 tisíc diváku a vytvořili nádhernou kulisu. Přijďte tedy určitě opět povzbudit sešívané i v zápase následujícím, ať se můžeme společně vídat i na play-off.

360

Poslední utkání obou nedělních soupeřů

HC Oceláři Třinec – Rytíři Kladno 6:0

Třinečtí si v posledním kole na ledě Kladna počínali naprosto suverénně. Už od úvodního buly hosty z města Jaromíra Jágra jasně přehrávali a v desáté minutě to gólově vyjádřil Martin Adamský. Kladno přispěchalo z velmi rychlou odpovědí, Tenkrát však ve vyložené šanci selhal. A zanedlouho přišel trest. Radek Bonk našel místečko mezi betony Chábery a zvýšil na 2:0, čímž definitivně zlomil kladenský odpor. Do Cháberovi sítě pak už jen padal jeden puk za druhým a světelná tabule se zastavila až na čísle šest.

„"Nás uklidnily první dvě vstřelené branky. Pak jsme hráli s chutí. Jsem rád, že jsme navázali na formu a šňůru, kterou jsme měli před olympijskou přestávkou." komentoval utkání bývalý asistent Vladimíra Růžičky, trenér Jiří Kalous.

HC Škoda Plzeň – HC Slavia Praha 4:1

Slavia jela do Plzně s vidinou návratu do první desítky. Bohužel už v šesté minutě se prosadil Pletka a pro Slavii to nevypadalo dobře. Sešívaní se však nevzdali a během druhé třetiny si připsali řadu nadějných příležitostí. Bohužel se však žádná neujala, a když se pak v závěrečné třtině postupně trefili Sýkora, Lev a Duda bylo jasné, že Slavia pojede domů bez bodů. Alespoň čestný úspěch zaznamenal minutu před koncem Jan Stránský.

Utkání zhodnotil Ondřej Weissmann. „Polovinu utkání jsme hráli vyrovnaný zápas. Myslím, že Plzeň nám dala lekci z produktivity a chytrosti v zakončení kolem branky. My jsme se nedokázali gólově prosadit ani ve druhé třetině, kdy jsme měli dva samostatné nájezdy. Na každou šanci se hodně nadřeme a pak ji ani nevyužijeme. To nás hodně sráží. Plzeň je naopak využila a zaslouženě zvítězila. Šance na play-off je malá, ale pořád je o co hrát. Bude to těžké, moc nám nepomáhá ani rozlosování. “

poř. tým Z V VP PP P skóre B
3. Třinec 48 26 3 2 17 142:120 86
11. Slavia 48 15 6 8 19 117:126 65

Poslední vzájemný zápas

HC Slavia Praha – HC Oceláři Třinec 1:4

Sešívaní letos nedokázali vzít Ocelářům ještě ani bod a nejinak tomu bylo i v posledním vzájemném klání. Na to se dostavilo do O2 areny při oslavě 20. sézony v nejvyšší soutěži 11 352 diváků. Bohužel už v páté minutě viděli branku Davida Květoně a vedení Třince 1:0. Na další branku se čekalo až do 38. minuty kdy se prosadil slávista, bohužel ale bývalý, Vladimír Roth. Okamžitě na to však přišlo snížení z hole svátečního střelce Pavla Kolaříka a svitla naděje. Tu však nelítostně uhasil v půli poslední třetiny Orsava. Definitivní podobu výsledku dal tři minuty před koncem Radek Bonk.

„ Zápas byl určitě kvalitní. Rychlost, tvrdost, to všechno tam bylo. Pro nás se bohužel lámal ve druhé části, kdy jsme měli obrovský tlak, skvěle ale zachytal brankář soupeře, navíc jsme tam snad dvakrát netrefili prázdnou bránu. Jak jsme pak dostali gól na 1:3, Třinec už hrál, co potřeboval. K ničemu nás už nepustil. Zkrátka jsme dali jen jeden gól, což je málo,“ hodnotil utkání Vladimír Růžička.

Posledních pět vzájemných zápasů

5. 1. 2014 ELH – 36. kolo Tipsport extraliga 2013/2014 Slavia - Třinec 1:4
22. 11. 2013 ELH – 23. kolo Tipsport extraliga 2013/2014 Třinec - Slavia 5:2
6. 10. 2013 ELH – 10. kolo Tipsport extraliga 2013/2014 Třinec – Slavia 3:2
24. 2. 2013 ELH – 51. kolo Tipsport extraliga 2012/2013 Slavia – Třinec 1:3
8. 1. 2013 ELH – 38. kolo Tipsport extraliga 2012/2013 Třinec - Slavia 5:2

Statistické okénko

SlaviaTřinec
Jaroslav Bednář (21+26)Nejproduktivnější hráčMartin Růžička (18+27)
Jaroslav Bednář- 21 gólůNejlepší střelecMartin Adamský – 22 gólů
Jaroslav Bednář – 26 asistencíNejlepší nahrávačMartin Růžička – 27 asistencí
Petr Kadlec (2+20) Neproduktivnější obránceVladimír Roth (11+15)
David Štich - 70 trestných minutNejtrestanější hráčJiří Polanský – 48 trestných minut
Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více