Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
10. prosince 2002

O dělbuchu se na internetu psalo už o den dříve

Ve 44. minutě utkání hokejového derby pražských "S" dopadl na led dělbuch a o několik sekund poté i dýmovnice. Sparťanskou halou se začal šířit štiplavý kouř, rozhodčí poslal hráče obou týmů do kabin a po patnácti minutách střetnutí ukončil. Informace o chystané akci skupiny sparťanských fotbalových fanoušků, kteří si říkají "Juniorci", se podle informací z několika nezávislých zdrojů šířila internetem již v pondělí ve večerních hodinách.

V jedné z fotbalových místností diskusního serveru www.xchat.cz se nejprve objevila informace, že uvedená skupina fanoušků chystá na derby překvapení, nakonec jeden z diskutujících přiznal, že se chystá přivítání dýmovnicí. Pachatel činu byl na místě zadržen a věc byla předáná Policii ČR.

"Fotbalovým fanouškům skončila sezóna, takže si myslím, že je to jejich práce. Házení dýmovnic je na fotbale poměrně rozšířené, v hokejové hale však nemá dým kam utéct. Nechci však nikoho obviňovat, jen vyjadřuji svůj názor," řekl na tiskové konferenci po utkání trenér hostujícího týmu Vladimír Růžička.

K předčasnému ukončení utkání se vyjádřil na tiskové konferenci i ředitel extraligy Stanislav Šulc. "Zápas byl v naprosté shodě všech zainteresovaných ukončen. Opticky se sice situace zlepšila, ale nikdo nemohl vědět, co dýmovnice obsahovala. Nechci pronášet nějaké závěry, o osudu utkání rozhodnu ve středu dopoledne."

Zápas navštívila vynikající návštěva 7500 diváků, hrál se opravdu prvotřídní hokej, který narušovaly pouze svým nemístným skandováním "Jude Slavie!" sparťanští fanoušci. Slávistický kotel jim sympaticky odpovídal: "Všude Slavie!" Vyvrcholení zápasu se však nedočkaly ani oba kotle ani "mlčící většina", která se přišla hokejem jenom kochat. "Je to určitě velká škoda pro hokej," uvedl Stanislav Šulc. "Já bych dal každému adresu toho diváka, co to tam hodil," glosoval trenér Sparty Alois Hadamczik.

Autor David Schlegel
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více