Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
16.3.2014

Je to doma! Starší dorostenci jdou přes Hradec do čtvrtfinále

OF4, neděle 16.3.2014, Slavia - Hr. Králové
Slavia
2:1p
1:0, 0:1, 0:0 - 1:0
Hr. Králové

Branky a nahrávky: 8. Šmerha (Josefus, Hyršl), 64. Krejčí - 36. Chalupa (Havránek, Malinský). Rozhodčí: Jan Schmejkal - Radek Špringl, Radek Špringl ml. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 39:21. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Sestavy

Slavia

Sochůrek (Patera) – Zderadička, Straka, Kottek, Hejda, Havelka, Krejčí – Tejral, Nestrašil, Sládek, Heldák, Hyršl, Mušo, Vyskočil, Kolář, Josefus, Novák, Mareček, Furch, Šmerha, Maňas

Hr. Králové

Veselý (Černý) – Havránek, Čech, Faltýnek, Luštinec, Veselý – Šeda, Zahradník, Hofman, Malík, Hnik, Hronek, Gančarčík, Chalupa, Voříšek, Malinský, Miškář, Drašnar

Zápas, který provázely emoce a napětí. Zápas plný nervozity a touhy po rozhodnutí. Takové bylo čtvrté utkání osmifinále play-off starších dorostenců mezi Slavií a Královskými lvi z Hradce Králové. Hosté se prezentovali obětavou a urputnou hrou, ale slávisté je přeci jen nakonec zlomili v prodloužení. Tato cenná výhra tak posouvá sešívané do čtvrtfinále vyřazovacích bojů.

Slávisté do utkání vlétli s touhou sérii déle neprodlužovat. Ve 3. minutě měl dobrou šanci Kottek, ale ztroskotal na Veselém, který Hradec v tomto utkání hodně podržel. Převaha domácích byla zřejmá a vyústila v úvodní branku, kterou po učebnicově provedeném protiútoku a perfektní přihrávce Josefuse zakončil kličkou a střelou do prázdné branky Tomáš Šmerha.

Královští lvi se naplno probudili až ke konci první části, ale hrozili spíše z náhodných akcí a odražených puků. Po jednom z nich mohl srovnat Drašnar, ani Sochůrek ale nebyl slabinou svého týmu.

Hradečtí si pravděpodobně o přestávce vyjasnili pár věcí v kabině a do druhé části naskočili viditelně aktivněji. Hra se postupně vyrovnala a hostům to přineslo i vyrovnávací branku. Po vyloučení Šmerhy spustil vlnu radosti na hostující střídačce David Chalupa, který šikovně tečoval střelu Havránka za Sochůrkova záda.

Vyrovnaný stav se domácím příliš nelíbil, a tak znovu zaveleli vpřed. V posledních pěti minutách však bezvýsledně téměř posunuli hranici toho, co je v hokeji možné všechno nedat. Jenom sám Nestrašil střílel dvakrát na prázdnou branku Veselého, který vždy zázračně zasáhl. Slávisté měli nakonec štěstí, že nebyli při tomto urputném tlaku po chybě potrestáni ujíždějícím Gančarčíkem, kterého se jim podařilo na poslední chvíli rozhodit.

Hradec zahrozil znovu na začátku třetí části. Osamocený Malík měl před brankou hodně prostoru a zakončoval těsně nad. Malík mohl rozhodnout i v 54. minutě, kdy tečoval střelu Havránka. Puk však znovu skončil těsně mimo. Na druhé straně mohl skórovat Furch, který znovu po hezky zahraném přečíslení minul poloprázdnou branku. Nervy drásající bitva neměla po základní části vítěze a muselo se prodlužovat.

Po 13 sekundách prodloužení narazil ošklivě hostující Miškář na mantinel Havelku a ten se z ledu sbíral po několika dlouhých minutách jen s obtížemi. Za tvrdý zákrok byl hradecký útočník „oceněn“ trestem 5 + do konce utkání. Domácí si nemohli přát lepší výhodu k rozhodnutí zápasu. V 63. minutě už mohl být konec, Josefus ale trefil pouze tyč! Hradec se poměrně dobře bránil a po 3 minutách v oslabení se navíc síly na ledě srovnaly.

Když se zdálo, že jsou hosté z nejhoršího venku, napřáhl z ničeho nic Petr Krejčí, jeho střelu Veselý pravděpodobně neviděl, a bylo rozhodnuto. Vypukla obrovská euforie na straně Slavie a velké zklamání na straně druhé. Slavia postupuje do čtvrtfinále, smutným Hradeckým sezona po tomto souboji končí.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): „Byl to nesmírně těžký zápas. Hradec do toho dal všechno a hrál nad hranicí svých možností a hrozně nás potrápil. My jsme si ty šance vypracovali, hlavně ve druhé třetině jsme měli pět tutovek skoro do prázdné brány. Ve třetí třetině jsme měli více ze hry, ale těch šancí už tolik nebylo. Jejich gólman byl skvělý, spoustu toho pochytal a my jsme pak dali gól vlastně z ničeho. Byla to hrozně těžká série. Je vidět, že v play-off nerozhoduje základní část. Ten soupeř do toho prostě dá všechno a v téhle kategorii není ve vyřazovací části favorit nikdo. Myslím si ale, že jsme tu sérii nakonec vyhráli zaslouženě. Jsem hrozně rád, že jsme to rozhodli tady a teď, protože ta naše psychika šla postupně trošku dolů.“

Jiří Slabý (Královští lvi Hradec Králové): „Dneska nám chybělo trošku štěstíčka. Myslím si, že kluci, za to jak bojovali a dřeli, by si zasloužili alespoň tenhle zápas vyhrát. Nevíme, jak by to bylo dál, ale tak by to bylo spravedlivé. Na druhou stranu, já jsem pyšný... Kluci bojovali, dřeli, škoda toho vyloučení v prodloužení. Někdy přemíra snahy škodí. Uhráli jsme to a pak jsme paradoxně dostali gól z takové nešťastné střely. Pro nás je to strašná škoda, ale asi to k hokeji patří.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více