Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
18.3.2014

Junioři mečbol neproměnili, rozhodne čtvrteční duel v Plzni

ČF4, úterý 18.3.2014, Slavia - Plzeň
Slavia
3:4
1:1, 2:1, 0:2
Plzeň

Branky a nahrávky: 9. Kellerstein (Novák), 28. Navrátil (Tomek), 31. Tomek (Růžička) – 15. Přikryl (Hanus), 33. Kopta (Přikryl), 44. Polata, 57. Kepka (Slavík, Kopta).. Rozhodčí: Souček - Beneš, Krátký. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 31:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:4.

Sestavy

Slavia

Frodl – M. Novák, Mašín, Saňa, Knot, Růžička (C), Löbl, Drahorád, Leština, Bureš – Červený, Kellerstein, Hlinka, Jedlička, Tomek, Andres, Navrátil

Plzeň

Pacl – Marcel, Kubík, Kohel, Hanus, Holý, Houfek, Slavík – Pejchar (C), Kopta, Mašek, Kristl, Rajal, Polata, Michel, Přikryl, Uhlík, Čadek, Tulačka, Langer, Kepka

Sešívaní junioři nedokázali v Edenu ukončit sérii s Plzní, a přestože vedli již 3:1, nakonec se museli sklonit před soupeřem, který dokázal vývoj utkání otočit a zvítězit 4:3. Stav série je tedy vyrovnaný a o postupujícím do semifinále rozhodne čtvrteční duel na západě Čech.

Ve čtvrtém čtvrtfinále NOEN extraligy juniorů mohli domácí v případě výhry slavit postup a podle toho také do zápasu vstoupili. Z úvodního náporu pramenila dvě vyloučení hostů a následně také první branka. Skóre utkání otevřel v 9. minutě Adam Kellerstein, který střelou z ostrého úhlu propasíroval kotouč zřejmě skrz Paclovy betony a poslal domácí do vedení.

Zdálo se, že se Pražané nechali příznivým vývojem ukolébat, protože ve druhé polovině úvodní dvacetiminutovky převzali iniciativu Západočeši a po několika varováních také udeřili. Hanus nahodil puk od modré, Frodlovi kotouč vypadl z výstroje a po následné mele před svatyní sešívaných zasunul puk za Frodlova záda Roman Přikryl, který zároveň brankou uzavřel gólový účet první třetiny.

Druhá dvacetiminutovka byla ještě otevřenější, než ta první. Domácí poslal podruhé v utkání do vedení Filip Navrátil, který zužitkoval Tomkovu křižnou přihrávku a prosadil se ranou z první nad Paclovo rameno. Vzápětí to bylo o dva. Václav Tomek nahazoval od pravého mantinelu kotouč na Paclovu klec a jeden z plzeňských beků si puk nešťastně srazil do vlastní sítě.

Západočeši dokázali ještě do druhé přestávky stav korigovat. Ranou z levého kruhu trefil přesně horní růžek Frodlovy svatyně Ondřej Kopta a vrátil Plzeň do utkání. V závěru druhé části mohli sešívaní opět odskočit soupeři na rozdíl dvou branek, jenže hostující muž s maskou si dokázal se všemi vyslanými pokusy poradit a udržet díky tomu svůj tým v kontaktu s domácími.

Sešívaní mohli zvýšit svůj náskok i na začátku závěrečné třetiny, v největší šanci neuspěl Kellerstein, jenž nedokázal kotouč, poskakující na brankové čáře, dotlačit do branky.

Za nevyužité šance přišel náležitý trest. Ve 44.minutě propálil Frodla z mezikruží tvrdou střelou nad lapačku Matěj Polata a vše nasvědčovalo tomu, že budou diváci na zimním stadionu v Edenu svědky prodloužení.

Možnost rozhodnout ještě před sirénou měli nejprve Pražané, kteří však nabídnutou přesilovou hru nevyužili, při obdobné situaci se ale dokázali prosadit hosté. Tři a půl minuty před koncem, při vyloučení Knota nahazoval Slavík puk od modré a Jiří Kepka ho tečoval mimo dosah domácího gólmana.

V závěrečných minutách zkusili červenobílí hru bez brankáře, ale ani to ke kýženému cíli nevedlo. Sešívaní nakonec s Plzní v zápase, jenž měli velice dobře rozehraný, těsně prohráli a o postupujícím do semifinále se rozhodne ve čtvrtek 20.3. v rozhodujícím zápase na ledě Západočechů.

Ohlasy trenérů
Jiří Hájek (HC Slavia Praha): „Za stavu 3:1 to bylo dané, bohužel jsme dostali dva góly po individuálních chybách, nevyužili přesilovky a následně jsme i špatně odbránili přesilovku a je rozhodnuto. Myslím, že to celé koresponduje s tím, jak hrajeme s Plzní celou sérii i celou sezónu. Je to série zlomů, tam a zpátky, obdobné to bylo i v sezóně. Vždy někdo vedl 2:0 a druhý tým to dotáhl a zlomilo se to na druhou stranu. To jsou prostě zápasy s Plzní, my to tak bereme a hrajeme pátý, bude alespoň nějaká legrace."

Václav Ruprecht (HC Plzeň 1929): „Tak pro nás je to určitě důležité vítězství, protože se vrátíme do Plzně na rozhodující pátý zápas. Domácí prostředí by mělo být výhodou, ale myslím, že v zápasech play-off domácí prostředí tolik nerozhoduje. Jsme rádi, že jsme tady vyhráli. Dnes jsme předvedli velkou pohodu za stavu 3:1, kdy kluci obrátili výsledek na 4:3. Klobouk dolů.“
Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
OHLASY - VIDEO 29.3.2024

Cesta do Šumperku bude dlouhá, nic nepodceníme, hlásí junior Sander

I ve druhém semifinále slávističtí junioři jasně vyhráli. První ze sedmi gólů dal útočník Karel Sander, který se v play-off trefil podruhé. „Určitě jsme spokojení. S kluky jsme si ale říkali, že se ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více