Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
7. května 2014

Slavii posílí útočník Tomáš Vlasák

Slávistický dres bude v nadcházejícím ročníku Tipsport extraligy oblékat produktivní útočník Tomáš Vlasák. Odchovanec Slavie a trojnásobný mistr světa oblékl sešívaný dres naposledy v sezoně 2006/2007, teď se do svého mateřského klubu po sedmi letech vrací. Se Slavií se dohodl na ročním kontraktu.

„Pro Slavii jsem se rozhodl, protože jsem tu hokejově vyrůstal. Chci hrát tam, kde je o mě zájem a těší mě, že ho projevila právě Slavia. Jednání byla korektní a dohodli jsme se velmi rychle,“ komentuje svůj návrat mezi sešívané Tomáš Vlasák.

Zkušený hokejista přichází do Slavie z Plzně. Její dres oblékal sedm sezon, před rokem navíc se Západočechy slavil mistrovský titul. V české nejvyšší soutěži nasbíral celkově 583 kanadských bodů.

„Vzhledem k odchodu několika útočníků jsme si byli vědomi toho, že na tomto postu musíme posílit a jsme rádi, že se nám povedlo tento přestup dotáhnout do konce. Věříme, že naše spolupráce bude úspěšná a Tomáš bude patřit mezi naše klíčové hráče,“ říká k jeho příchodu za majitele klubu Vladimír Pitter.

Devětatřicetiletý útočník slavil v české nejvyšší soutěži první, druhé i třetí místo, na nejvyšší příčky vystoupal také s ruským Omskem. Už v mládežnických kategoriích oblékal národní dres. Na mistrovství juniorů získal zlatou a bronzovou medaili, v seniorském hokeji se stal trojnásobným mistrem světa.

V minulosti působil v Rusku, Finsku, Švédsku, Švýcarsku či v zámoří. V NHL oblékal dres Los Angeles – za Krále však odehrál pouze deset zápasů, ve kterých posbíral čtyři kanadské body.

Vlasák má na kontě spoustu individuálních ocenění. V Rusku byl nejlepším střelcem a v play-off pro změnu nejlepším asistentem. Objevil se v All-Star teamu ve Finsku i na mistrovství světa roku 2000. 27. listopadu roku 2009 vstoupil do Klubu hokejových střelců deníku Sport.

Autor Tisková zpráva
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více