Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
8. května 2014

Slavia pro mě byla nejlepší varianta. Jsem tady doma, hlásí Tomáš Vlasák

Po sedmi letech se vrací na místo, kde hokejově vyrůstal. Tomáš Vlasák se ve čtvrtek poprvé zapojil do tréninku a zářil úsměvem. Přečtěte si jeho první reakce po návratu mezi sešívané.

Vracíte se do známého prostředí. Jaký je to pro vás pocit?
Určitě je to příjemný. Jsem rád, že Slavia projevila zájem. Byla to pro mě nejlepší varianta, protože jsem tu doma. Jsem moc spokojený.

Co očekáváte od sezony?
Nebude to lehká sezona, ale s tím jsem do toho šel. Důležité je se co nejlíp připravit a poté to na ledě prodat.

„Měl jsem sezení s trenéry i panem Pitterem. Udělalo to na mě dobrý a smysluplný dojem, takže jsem moc rád, že jsem zakotvil právě tady. Slavia byla pro mě nejlepší varianta, protože jsem tu doma.“

Tušíte, jaká bude vaše role v týmu?
Na tohle ještě bude spousta času. Sedneme si s trenéry a to, co mi řeknou, se budu snažit zodpovědně plnit. Na každou sezonu se připravuji na sto procent a pak se to snažím na ledě prodat. Někdy to jde víc, někdy míň, ale s tím se člověk musí poprat. Všichni musíme udělat maximum pro to, aby ta sezona byla co nejlepší.

Několik kluků v kabině jistě znáte, na koho jste se nejvíce těšil?
Je tu hodně mladých kluků. Dobře znám třeba Bedýnku (Jardu Bednáře), Tombu (Marka Tomicu) a Honzu Stránského. S ostatními jsem se potkával na zápasech, takže v tom nebude žádný problém.

Jaké byly reakce kluků, když jste ráno přišel do kabiny?
Bylo tam pár úsměvů a reakcí, že se vracím na známé místo. Myslím si, že jsem nikde neměl problém se sžít a tady to bude to samé.

V týmu působí Josef Beránek, váš bývalý spoluhráč a současný trenér…
S Pepou se dobře známe a právě on sehrál v mém návratu velkou roli. Moc se na tu spolupráci těším.

V médiích byla Slavia v poslední době nastíněna negativně. Jak jste to před svým příchodem do klubu vnímal?
O té situaci se hodně psalo, takže jsem o tom dobře věděl. Měl jsem ale sezení s trenéry i panem Pitterem. Udělalo to na mě dobrý a smysluplný dojem, takže jsem moc rád, že jsem zakotvil právě tady.

V extraligovém dresu Slavie jste odehrál dvě sezony. Jak na ně vzpomínáte?
Samozřejmě, že v dobrém. Podařilo se nám dojít až do finále, ve kterém jsme ale neuspěli proti Spartě. Moc mě to mrzelo a mrzí dodnes. Slavia měla v té době výborný mančaft a hrálo se nahoře. Rád na to vzpomínám.

Jak se vám sem jezdilo jako soupeři?
Slavia byla vždy nepříjemný soupeř. Má v kádru hodně mladých kluků a hraje agresivní hokej. Ať už se hrálo tady, nebo v Plzni, vždy to bylo složité.

Jak se těšíte na letní přípravu?
Každý vám řekne, že se netěší a že by radši byl na ledě (rozesměje se). Je to ale samozřejmě potřeba. Nikdy jsem s tím neměl problém, takže se to nějak určitě zvládne.

Váš příchod vzbudil u fanoušků na sociálních sítích pozitivní reakce…
Sociální sítě moc nesleduji. Odnaučil jsem se to, protože když se potom člověku nedaří, tak si hlavu ještě víc zadělává. Fanouškům Slavie za to moc děkuju a znovu se budu opakovat. Udělám všechno pro to, aby ta sezona byla co nejlepší a proběhla v pořádku. Myslím, že stejně k tomu přistoupí celý tým.

Autor Petr Horčička
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více