Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
19. května 2014

S nabíráním kondice problém nemám, ale nemusím běhání, prozrazuje Pavel Klhůfek

Příprava hokejistů Slavie na další extraligový ročník je v plném proudu. Do tréninkového drilu se do zapojil i třiadvacetiletý útočník Pavel Klhůfek, který už se nemůže dočkat, až se zase dostane na led. Jak se těší na letní přípravu, co ho nejvíce baví a co očekává od nové sezony?

Jak tým vůbec reagoval na to, když se poprvé dozvěděl, že trenér Růžička po sezóně končí?
První momenty byly hodně zvláštní, protože si pana Růžičky hodně vážím. Během kariéry mě toho hodně naučil a dal mi prostor se zviditelnit v áčku, za což mu jsem nesmírně vděčný. Co jsem ale poznal pana Lubinu, tak si myslím, že je podobně impulsivní a do trénování dává úplně všechno. Podle mého názoru to bude klapat a všechny ještě překvapí.

Takže věříte, že spolupráce s novým trenérem bude dobrá?
Určitě v to věřím, protože je do své práce opravdu zapálený a neznám moc lidí, kteří se tomu tolik věnují jako on, takže s novým trenérem nemám žádný problém a věřím, že se pod jeho vedením dostaneme co nejdále.

A co říkáte na složení kádru, který začal přípravu na nový ročník?
Já si nemyslím, že bychom tady měli špatný tým oproti minulému roku. Samozřejmě několik hráčů odešlo, ale zase přišlo několik mladíků. Když se podívám třeba na Zlín nebo Kometu, tak oba týmy měly v sestavě také několik mladých hráčů a dostaly se hodně daleko. V další sezoně to podle mě bude dobré.

Ve Zlíně a Kometě ale také byli i zkušení hráči jako Čajánek nebo Čermák...
Samozřejmě tam působili na mladé a pomáhali jim v růstu. V naší sestavě ale také figurují zkušení hráči. V obraně Kolařík nebo Valach, v útoku Bednář s Tomicou a teď se k nim přidal i Vlasák, takže já věřím, že to bude fungovat.

Co Pavel Klhůfek a letní příprava?
Co se týče posilování a nabíraní kondice, tak s tím problém nemám. Já jsem dokonce třeba v průběhu minulého roku chodil k Lukáši Stránskému, se kterým jsme po celou dobu zlepšovali kondici a fyzičku. Oproti tomu ale vůbec nemusím běhání a myslím si, že k tomu ani nemám přizpůsobené tělo. Když běháme, tak mě bolí celé tělo. V té přípravě je to ale nutné.

Bude ta příprava s novými trenéry podobně náročná jako v předchozích letech?
Věřím, že nás noví trenéři na začátek extraligy perfektně připraví. Také se snaží, aby nás to bavilo, jelikož nikdo nechce na tréninky chodit otráveně, to by nemělo žádný smysl.

Sledujete počínání českého národního týmu na mistrovství světa?
Samozřejmě, s několika hráči se znám osobně ze Slavie, nebo jako soupeře z ostatních týmů extraligy. Všem přeji, aby se jim turnaj vydařil a přivezli nějaké dobré umístění. Hlavně panu Růžičkovi, protože on s těmi hráči umí pracovat, ví v čem je každý hráč nejlepší a dokáže pro každého najít tu nejlepší pozici v sestavě.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více