Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
26. května 2014

O Slavii jsme s klukama mluvili denně, prozradil reprezentant Tomáš Hertl

Letošní mistrovství světa je u konce. Pro Česko bohužel skončilo bez medaile. Po prohře v semifinále s Finy si výběr Vladimíra Růžičky neporadil ani se Švédy. Nakonec tedy obsadil čtvrté místo. O zápase, šampionátu, celé sezóně a především i o svém mateřském celku se rozpovídal Tomáš Hertl. Ten se v Minsku sešel se šesti bývalými slávisty - Jakubem Klepišem, Michalem Vondrkou, Romanem Červenkou, Vladimírem Sobotkou a dvěma trenéry Vladimírem Růžičkou a Ondřejem Weissmannem.

Jak byste zhodnotil celé mistrovství? Poslední dva zápasy vám bohužel nevyšly podle představ.
Z naší strany to nebylo příliš vydařené. Žádný zápas jsme neodehráli v herní pohodě. Jediné opravdu povedené utkání bylo to proti Američanům. Co se týče posledních dvou zápasů, v nich jsme předvedli to, jak se o medaili nebojuje. Vzadu nás výborně držel Saša Salák, ale naše produktivita byla špatná. Nedat gól ve dvou zápasech je špatné.

Jaký to je pocit pro vás? Část sezóny jste promarodil, nakonec jste se ale dostal až na mistrovství...
Cítil jsem se dobře. Dostal jsem dost prostoru, spíš se stydím, že jsem to nevyužil. Rozhodně jsem nezahrál tak dobře, jak bych si představoval. Je to jako se San Jose, s ním jsme byli blízko postupu. Tady jsme zase byli blízko medaili, o to víc to mrzí.

Myslíte si, že za to, že jste nezahrál tak, jak jste chtěl, může ještě to vaše zranění?
Koleno mi celou dobu drželo, jen od začátku zápasu s Finy mně nic nevycházelo.

Potkal jste se s bývalými slávisty, trenér je taky ze Slavie. Jaký máte ze setkání pocit?
Bylo to hezké, sešlo se nás sedm, ale na tom velkém zklamání to nic nemění.

Bavili jste se navzájem o Slavii?
Ano, s klukama jsme se denně bavili jak o sezóně, tak o budoucnosti. Rozhodně všichni věříme, že Slavia bude hrát i nadále v klidu a hlavně jako tým.

V bojích o medaile jste prohráli s Finy, pak se Švédy. Severský styl hokeje vám zřejmě nesedí...
O tom to není. Je to o produktivitě nás útočníků, která byla bohužel na bodu nula. Musíme poděkovat brankáři Salákovi, že nás ve spoustě situací podržel. My jsme měli spoustu šancí a hodně přesilovek, ale bohužel jsme využili jen minimum.

Slýchá se, že Jaromír Jágr po tomto zápase ukončil reprezentační kariéru. Mluvil jste s ním o tom?
V kabině jsme to ještě neřešili, je to všechno moc čerstvé. Já jsem velice rád, že jsem si s ním mohl zahrát. Už je mu 42 let, ale u něj nikdy nevíme, třeba nás za rok překvapí.

I letos byl statisticky nejlepší hráč...
Ano, měl nejvíce kanadských bodů. Ale i v kabině je velkou oporou, dokáže vyhecovat. V tomhle bude navždy ten nejlepší.

FOTO: ČTK, ČSLH

Autor Jakub Janoušek, Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více