Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
4. června 2014

Jakub Babka: Náročné běhání mi nevadí. Dělám maximum, abych se udržel v kádru

Minulý ročník strávil talentovaný Jakub Babka v dresu Berouna, se kterým zažil neslavný pád z první ligy, teď ale dostal možnost vybojovat si místo v extraligovém kádru Slavie. Pod vedením trenérů Lubiny a Beránka nyní absolvuje společně s ostatními náročnou letní přípravu. "Klade se důraz na fyzickou kondici a hodně se běhá, to mi ale nevadí," říká jedenadvacetiletý útočník

Loňskou sezonu jste absolvoval v Berouně, jak jste se dozvěděl, že se zapojíte do přípravy A-týmu Slavie?
Po konci sezóny už mě na to v Berouně upozorňovali, že by k tomu mělo dojít. Ale definitivní to bylo, až když mě kontaktoval pan Lubina, že mám přijít na sraz hráčů před letní přípravou.

V Berouně se vám nepodařilo zachránit prvoligovou příslušnost, návrat do Edenu jste jistě uvítal...
Z uplynulé sezóny mám takové smíšené pocity, bylo to jako na houpačce. Jednu chvíli jsme byli první, ale nepodařilo se nám na to navázat a nakonec jsme hráli baráž a sezónu si tím pěkně prodloužili. Potom jsem prakticky rovnou naskočil do letní přípravy. Na druhou stranu jsem moc rád, že už nemusím někam jezdit a jsem doma v Edenu.

Bude podle vás těžké se v A-týmu Slavie prosadit?
Vždycky je těžké vybudovat si pozici v týmu, ale budu se snažit dělat maximum pro to, abych se udržel. Vím, že to nebude nic jednoduchého.

Letní příprava bývá mezi hokejisty neoblíbená, jak se s ní zatím perete vy osobně?
Beru to tak, že je to součást dlouhodobé přípravy na sezónu, kterou je nezbytné absolvovat. Většině hráčů vadí běhání, ale já s tím problém nemám.

Liší se letní příprava A- týmu Slavie nějak zásadně od jiných týmů, kde jste působil?
Každý trenér má nějakou svoji specifickou přípravu. Tady se teď klade důraz hodně na fyzickou kondici, takže se hodně běhá. Nové jsou pro většinu kolečkové brusle, což je určitě příjemnější.

Většina fanoušků Slavie vás až zas tak dobře nezná, můžete přiblížit, co od vás mohou očekávat. Jakým typem útočníka jste?
Nemám takové proporce, abych mohl bourat obránce soupeře. Snažím se to vynahradit rychlostí a šikovností.

Až do juniorských let jste působil v Českých Budějovicích, jak vůbec došlo k tomu, že jste se dostal do Slavie?
Při zápasech extraligy juniorů, které jsme odehráli se Slavií, si mě všiml pan Růžička. Ten mě později kontaktoval a tak došlo k tomu, že jsem svůj poslední rok v juniorce odehrál za Slavii.

Jak jste se dostal k hokeji?
K hokeji jsem se dostal v pěti letech. Už od mala jsem po bytě pobíhal s hokejkou a plastovým pukem, takže to vyústilo v to, že mě rodiče přivedli na zimák.

Máte nějaký hokejový vzor?
Žádný vzor vyhraněný nemám, mně se každou chvíli líbil někdo jiný a na toho jsem si hrál.

Co považujete za svůj největší hokejový úspěch?
No moc se mi toho zatím vyhrát nepodařilo, ale za svůj největší úspěch považuji účast na zimní světové univerziádě v Trentinu.

U čeho si nejlépe od hokeje odpočinete? Zbývá Vám vůbec čas na jiné koníčky?
Moc rád hraju golf, ale ani na ten mi moc času nezbývá, protože když nejsem na zimáku tak musím jít do školy.

Autor Andrea Krejčová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více