Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
1. července 2014

Slávistům končí v neděli suchá příprava. Nejnáročnější byly výběhy do kopce, tvrdí Svoboda

Adam Svoboda patří mezi extraligové stálice, v nejvyšší české soutěži už odchytal více než 500 zápasů a další by mu na konto měly přibýt v nadcházející sezoně, na níž se v Edenu připravuje. Stejně jako pro většinu hokejistů, také v jeho případě nepatří letní příprava mezi nejoblíbenější období v roce. „Navíc čím jsem starší, tím je to náročnější, tělo pomaleji regeneruje,“ vysvětluje Svoboda. Trénuje však naplno stejně s ostatními.

Při náročných výbězích v lese si někteří hokejisté sáhli až na dno svých sil, šestatřicetiletý brankář šel jako jeden z nejstarších hráčů v týmu příkladem a se zatnutými zuby zvládl všechny série.

„Musím ale přiznat, že výběhy v Roztylech byly hodně vyčerpávající a z celé přípravy jednoznačně nejnáročnější,“ potvrzuje Svoboda to, co bylo jasné z tváří všech svěřenců trenérů Lubiny a Beránka.

S některými tréninky se hokejisté Slavie sice perou, ale ani po náročných dávkách neztrácejí dobrou náladu. Během rozhovoru se musel Svoboda bránit několika žertům svých spoluhráčů.

„V týmu je pohoda,“ pochvaluje si. „Příprava je víceméně podobná každou sezonu, ale je jasné, že každý trenér má určité prvky, kterým se věnuje víc. Letos se třeba tady hodně jezdí na kolečkových bruslích, to jsem nikdy nedělal,“ svěřuje se Svoboda.

Letní příprava měla být původně ještě o pár dní delší, nakonec se trenéři rozhodli, že hráči absolvují poslední trénink v neděli 6. července. Pak je čeká čtrnáctidenní volno, než se opět sejdou a začnou trénovat na ledě. A jak bude volno trávit slávistický gólman? „Musím trochu zregenerovat, ale zároveň máme individuální plán. A chci se taky věnovat synovi.“

Autor Redakce
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více