Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
23. července 2014

Navrátilec Vlasák se těší na zápasové tempo. Dáme do toho všechno, slibuje

V prosinci roku 2006 odehrál poslední utkání za sešívané, kdy se gólem podílel na likvidaci Třince 8:1. A po dlouhých osmi letech je zpátky. V nadcházející sezóně by měl být Tomáš Vlasák jedním z hlavních tahounů týmu a svou pozici si velice dobře uvědomuje. Co dalšího prozradil slávistický Fantomas o již skončené suché přípravě či budoucích kláních?

Tomáši, jak se cítíte na začátku ledové přípravy? Jsou cítit těžké nohy?
Samozřejmě, je to logické. Vždycky ten přechod z letní dřiny na led je trošičku těžší a chce to nějaký čas ,než si na to tělo zvykne.

Co jste říkal na novinku v letní přípravě s kolečkovými bruslemi?
Já jsem před tím zažil letní přípravy v Plzni kde bylo hlavně kolo. Tady to naopak bylo hodně běhání a hlavně ty brusle, kdy pohyb simuluje bruslení na ledě takže by to určitě mohlo pomoci.

Asi pro vás není žádné překvapení, že s Bednářem budete hlavní tahouni ofenzivy. Myslíte si, že byste mohli hrát spolu v lajně?
To samozřejmě záleží hlavně na trenérech, ale myslím si, že šanci hrát spolu určitě dostaneme a doufám, že by nám to spolu klapalo, protože by to hodně pomohlo mužstvu a byl bych za to moc rád.

Jaké máte ambice do nové sezóny?
Všichni si uvědomujeme, že nás každopádně nečeká nic lehkého. Ale já rozhodně nic nevzdávám dopředu bez boje. Musíme do toho jít s pokorou, dát do toho všechno a uvidíme, co z toho vyleze.

Jak byste ohodnotil spolupráci s novým trenérem?
Zatím to klape perfektně. Příprava byla tvrdá, ale ty těžší chvíle určitě teprve přijdou v zápasech na ledě, ale myslím si, že zatím není nejmenší problém.

4. srpna vás čeká přátelské utkání proti Plzni, kde jste strávil posledních osm let. Bude to pro vás hodně speciální a proběhnou případně nějaké sázky s bývalými spoluhráči?
Tak je to první zápas a bude to v hodně velké únavě, naostro to bude až v lize. A před samotným zápasem se soustředím na utkání, takže já to iniciovat určitě nebudu. Uvidím jestli něco přijde od kluků nebo od známých, ale určitě to bude hodně specifické ať už v přípravě, nebo i potom při mistráku.

V přípravě vás čekají také zápasy proti týmům z KHL a zápasy ve Švýcarsku, těšíte se až se příprava pořádně rozjede?
Rozhodně. Čím víc se bude blížit samotná liga, tím víc to bude gradovat. Takže si myslím, že to bude mít velkou úroveň, ať už to budou zápasy s českými nebo zahraničními kluby. Musíme se na to pořádně připravit a rozhodně bychom byli rádi za dobré výsledky už v přípravě.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více