Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
9. srpna 2014

Byl to můj první zápas, na hodnocení je ještě čas, říká Tomáš Vlasák

Slávisté v pátek porazili Medveščak Záhřeb, tým z ruské KHL. V tomto zápase již nastoupily také tradiční opory jako Jaroslav Bednář, Marek Tomica a navrátilec Tomáš Vlasák. Poslední jmenovaný si jistě nemohl přát lepší obnovenou premiéru. S bilancí 2+1 byl klíčovým hráčem zápasu.

Pro vás to byl první zápas na ledě a hned jste výrazně bodově přispěl. Jak uplynulých 60 minut hodnotíte?
Byl to první zápas, proto nechci dělat žádné závěry. Jsem rád, že jsme hráli dobře jako tým. Hráli jsme přesně to, co nám trenéři řekli. Já osobně jsem tu od toho, abych sbíral body, ale pořád je to první zápas, takže to hodnotit nechci.

Co utkání rozhodlo?
Hodně jsme napadali a získávali puky. Šance, které se nám naskytly, tak jsme proměnili.

Před zápasem jste asi nečekali, že takhle snadno vyprovodíte účastníka play-off KHL…
Nevěděli jsme, co od nich máme čekat. Devadesát procent týmu tvoří Kanaďané, proto jsme očekávali důraz a dohrávání osobních soubojů. My jsme však tyto věci eliminovali a oni se do hry nedostali. To byl klíč k úspěchu.

Pokud bychom se vrátili k přípravě na zápas, tak jaké jsou rozdíly mezi přípravou zde a přípravou v Plzni?
Mně osobně lépe vyhovuje ta zdejší. Je to hodina tvrdé práce, kdy jedeme na sto procent. V Plzni to bylo příliš dlouhé, byl jsem z toho pak již unavený.

Příští týden hrajete proti Vladivostoku, co od tohoto soupeře čekáte?
Bude to trochu jiný soupeř, je tam víc ruských hráčů. Tudíž to bude více technický hokej. Uvidíme v úterý, teď si odpočineme a v pondělí se pustíme opět do práce.

Co se vám přihodilo ve spolupráci s Bednářem, když jste neproměnili velkou šanci? Na střídačce jste se usmívali…
Stává se to, vidíte prázdnou bránu a už se radujete, že tam je i puk. Pak vám to odskočí a je po šanci. Zasmáli jsme se tomu a musíme jít dál (směje se).

Co je ještě třeba do dalších zápasů zlepšit?
Zlepšovat se musíme pořád, nikdy to není dokonalé. Jsem ale rád, že jsme takhle úspěšně vstoupili do přípravy.

Autor Jakub Janoušek
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více