Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. srpna 2014

Sešívaní budou útočit proti Klagenfurtu na osmou výhru v řadě

Sedm zápasů a sedm výher, takové skóre mají na svém kontě hokejisté pražské Slavie. Ti v přípravě zatím drtí jednoho soupeře za druhým. Po triumfu na švýcarském turnaji si už pomalu začínají brousit zuby na dalšího soka. V neděli do Edenu dorazí EC Klagenfurt, třicetinásobný šampion rakouské nejvyšší soutěže.

Náš soupeř EC Klagenfurt AC

Klub založen: 1909
Trenéři: Martin Stloukal (hlavní trenér) a Gerald Ressmann (asistent)
Největší úspěchy: 30x mistr EBEL
Internet: www.kac.at
Hvězdy týmu: Thomas Koch, Kyle Wharton, Thomas Pöck

Záhřeb, Vladivostok, Ženeva, Fribourg a Togliatti. Již pět celků, které se účastní kvalitních evropských lig, se muselo v přípravě sklonit před hokejisty v červenobílých dresech. Těm očividně konfrontace se zahraničními celky svědčí, zatím totiž ani jednou nezaváhali. Navíc v úvodu přípravy odehráli dva duely s extraligovými mužstvy, které rovněž dopadly na výbornou.

V dosavadním průběhu sezony se slávisté mohli stoprocentně spolehnout na dvojici brankářů. V sedmi duelech propadlo za Svobodova a Furchova záda dohromady osm puků. Mladší z dua gólmanů dokonce neinkasoval téměř 210 minut. Poprvé musel Furch lovit kotouč zpoza brankové čáry až ve třetím duelu na švýcarském ledě. Ani to však červenobílým prvenství na turnaji ve Vallée de Joux sebrat nedokázalo.

Na tento kvalitně obsazený turnaj již slávisté odcestovali bez hráčů, kteří v sérii domácích zápasů na zkoušce neobstáli. Současně však klub oznámil, že do další sezony počítá se dvěma novými akvizicemi. Své kvality prokázal Slovák Weissmann a János Vas, který se chystá jako první maďarský hráč obléknout dres extraligového týmu. Oba dva se již s týmem chystají uzavřít pětici přípravných duelů hraných v Edenu střetnutím s dalším kvalitním evropským celkem.

Rakouský šampion v přípravě zatím tápe

EC Klagenfurt se může pochlubit rovnými třemi desítkami titulů z rakouské Erste Bank Eishockey Ligy, tedy soutěže, které se od roku 2011 účastní také Orli Znojmo. Tři finálové účasti za poslední čtyři roky jednoznačně potvrzují, že nedělní soupeř Slavie ve své lize platí za jeden z nejlepších týmů. Naposledy se z celkového vítězství radoval v roce 2013, v loňské sezóně však nepostoupil ani do play-off.

Ani letošní příprava Klagenfurtu nevychází podle představ. Hráči KAC sehráli zatím dvě utkání, když dvakrát vyzvali celek z německé DEL, ovšem v obou duelech padli. Bilanci před duelem se Slavií si mohou ještě vylepšit v Mladé Boleslavi, kde se střetnou s bruslařským klubem. Po návratu z české mise čeká třicetinásobného mistra rakouské ligy ještě trojice zápasů, ve kterých změří síly mimo jiné s chorvatským Medveščakem.

Rakouský tým vedený českým trenérem Martinem Stloukalem sází především na tuzemské hráče, výjimku tvoří šestice Kanaďanů a dva Finové. Červenobílý dres rakouského celku od letošní sezony obléká také Kyle Wharton, jenž ještě loni válel v týmu Vladimíra Růžičky.

Slávisté mohou natáhnout vítěznou šňůru na osm duelů a uspět tak ve všech domácích přípravných duelech. Jestli se to podaří, to nám odtajní nedělní utkání, které na ledě vršovického stadionu začíná v 17:00.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více