Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
25. srpna 2014

Zdolají sešívaní Plzeň i napodruhé?

Slavia si proti Klagenfurtu připsala osmou výhru v řadě a zatím v přípravě ani jednou neklopýtla. V úterý se červenobílí vydají na led indiánů z Plzně, s kterými se již v přípravných utkáních setkali a ze zápasu vzešli vítězně. Jak dopadne souboj těchto dvou rivalů tentokrát?

Náš soupeř HC Škoda Plzeň

Klub založen: 1929
Trenéři: Milan Razým (hlavní trenér), Michal Straka (asistent), Jaroslav Špaček (asistent)
Největší úspěchy: 2012/2013 Mistr extraligy
Klubové barvy: modrá a bílá

Osm výher, to je dosavadní bilance slávistů v letošní přípravě. Po vítězném turnaji ve Švýcarsku si Pražané připsali další cenný skalp. Tentokrát proti třicetinásobnému šampionovi rakouské nejvyšší ligy, EC Klagenfurtu AC. Sešívání v utkání vedli po prvních dvou třetinách 3:0, Klagenfurtu se sice podařilo v poslední dvaceminutovce ještě snížit, ale slávisté si už dokázali konec zápasu pohlídat.

Nejlepším střelcem Slavie je Jaroslav Bednář, který se prosadil v každém utkání na turnaji ve Švýcarsku a svou formu potvrdil i v posledním mači proti Klagenfurtu, v němž skóroval hned dvakrát. O gól méně má v přípravě na svém kontě Michal Poletín. Ten se ze vstřelené branky radoval v zápase proti Liberci, Vladivostoku a dvakrát i proti Togliatti.

Plzeň zatím v přípravných zápasech tak jistá není. Z osmi utkání západočeským hokejistům pět nevyšla. Indiánům se povedlo zdolat Havlíčkův Brod, Norimberg a také České Budějovice.

HC Slavia Praha se s Plzní setkala v prvním přípravném zápase a sešívaným vyšlo toto střetnutí na výbornou. Na domácím ledě v Edenu porazili svěřenci trenéra Lubiny západočechy 4:1.

Podaří se Pražanům vyhrát podeváté v řadě? To se dozvíme 26. srpna, kdy se Slavia střetne s Plzní v plzeňské ČEZ Aréně od 17:30 hod.

Autor Šárka Kulhánková
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více