Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
12. září 2014

Extraliga je tady! Slávisté začínají na ledě Olomouce

Dlouho očekávaný okamžik je za dveřmi. Po jedenácti přípravných duelech čeká Pražany vstup do nového ročníku české nejvyšší hokejové soutěže. Na úvod odcestují do Olomouce, která na extraligu čekala dlouhých sedmnáct let. Uspěje na Hané tým vedený kapitánem Bednářem, nebo se bude muset sklonit před kohouty, kteří si loni probili cestu skrz baráž a již nedočkavě vyhlíží první extraligový duel?

HC Olomouc

Klub založen: 1955
Trenéři: Petr Fiala a Jiří Dopita
Největší úspěchy: Mistr České republiky 1994
Internet: www.hc-olomouc.cz
Hvězdy týmu:Pavel Patera, Martin Cibák, Jiří Trvaj

Chvíle, kterou každý fanoušek dlouho očekával, je tady. Týden a jeden den po tom, co červenobílí sehráli poslední přípravné utkání, naskočí do ostrého duelu o první extraligové body.

Sérii přípravných klání uzavřeli Pražané výhrou nad karlovarskou Energií. Nutno dodat, že celá příprava byla výsledkově opravdu zdařilá. Z jedenácti střetnutí neslavili sešívaní výhru jen dvakrát. Navíc se kromě tuzemských týmů utkali i s velice kvalitními evropskými celky, a tak by měli být na první ostrou bitvu dobře připraveni.

Ještě před startem extraligové sezony byl zvolen nový kapitán. Jaroslav Bednář byl vybrán samotnými hráči a v novém ročníku bude jeho dres zdobit kapitánské „céčko“.

Úvodní zápas bude pro oba týmy určitě hodně důležitý, výhra na začátku sezony dokáže mužstvo nakopnout. „Když tým na začátku v extralize prohraje, tak se z toho špatně dostává, psychika v tu chvíli hraje velkou roli,“ uvědomuje si novopečený kapitán. Výsledky úvodních zápasů z minulých let vyznívají pro pražskou Slavii velmi dobře. Za poslední čtyři roky zažili hokejisté v sešívaných dresech celkem třikrát úspěšnou premiéru a pouze jednou padli.

Na druhou stranu letos to pro Bednáře a spol. rozhodně nebude jednoduché. Jejich páteční sok do ELH postoupil znovu po sedmnácti letech a hlad domácích po extraligovém klání je podle očekávaní ohromný.

Postup si Olomouc vybojovala v minulém ročníku 1. ligy. Vítězstvím ve čtvrtfinále si otevřela cestu do kýžené baráže. Ta loni prvoligovým týmům přála, uspěly oba celky z nižší soutěže, a na Hané tak mohly propuknout ohromné oslavy.

Po úspěšné sezoně v druhé nejvyšší lize chtělo vedení klubu vyztužit kádr borci se zkušenostmi z extraligy. Mezi ty ostřílenější bezpochyby patří Pavel Patera, který je za Leškou druhým nejproduktivnějším aktivním hráčem v historii naší extraligy. Právě Patera do sezony naskočí jako olomoucký kapitán. Další nově příchozí posila utvoří společně s Vošvrdou gólmanskou dvojici pro ročník 2014/15. Brankoviště bude nově hájit také velezkušený Jiří Trvaj.

V přípravě měl moravský tým výsledky tak trochu jako na houpačce. Bilance sedmi výher a čtyř proher ale rozhodně není špatná, zvláště když si tento tým vyšlápl třeba na běloruské Dinamo Minsk, které bojuje v prestižní KHL.

Zažije Olomouc vítězný návrat, nebo pravou nohou do letošního ročníku ELH vykročí slávisté? První utkání sezony 2014/15 startuje na olomouckém stadionu v 18 hodin.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více