Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
16. září 2014

Potvrdí slávisté v Pardubicích dobrý start do sezony?

Slavii se vstup do sezóny vydařil na výbornou. Pražané bodovali jak v prvním utkání venku, tak i v premiérovém utkání letošní sezóny před domácími fanoušky. V následujícím duelu proti Pardubicím budou chtít sešívaní navázat na vítězství z předchozích zápasů. Povede se jim zdolat loňského přemožitele z předkola play-off?

HC Slavia Praha zahájila letošní ročník Tipsport extraligy na hanáckém zimním stadionu. Ve druhém kole pak svěřenci trenéra Lubiny narazili na Bílé Tygry z Liberce. Z obou klání vzešli vítězně právě Pražané. Úvod zápasů však sešívaným do karet příliš nehrál, neboť to byl v obou případech právě soupeř, který šel jako první do vedení.

„V Olomouci jsme začátek úplně nezvládli. Myslím si, že v zápase s Libercem to nebylo špatné, ale pořád to nebylo optimální. Je začátek sezóny a musíme pracovat na tom, abychom hráli celých šedesát minut,“ ví slávistický útočník Michal Poletín.

Slávisté ovšem dokázali nepříznivé výsledky otočit ve svůj prospěch. „Musíme v tomto tempu pořád pokračovat. Sezóna je ještě dlouhá a my jsme zatím odehráli pouze dva zápasy,“ míní červenobílý forvard.

Pražané se v úterý vydají k venkovnímu utkání do Pardubic. Na tohoto soupeře narazili hokejisté z hlavního města v loňském předkole play-off. Nutno podotknout, že většina vzájemných duelů v minulém ročníku skončila jen těsným výsledkem. Do čtvrtfinále se nakonec probojovali Východočeši, v něm ale narazili na Oceláře z Třince, kterým podlehli, a sezóna pro ně skončila.

Právě s Třincem se Pardubičtí utkali hned v 1. kole letošního ročníku Tipsport extraligy a ani tentokrát nenalezli na Slezany recept. V posledním odehraném klání cestovali hokejisté z města Perníku do Mladé Boleslavi. S extraligovým nováčkem to sice neměli jednoduché, ale nakonec si ze středu Čech odvezli tři body.

„Do zápasu chceme jít aktivně a budeme chtít vyhrát,“ burcuje sešívaná čtyřiačtyřicítka. Zda se červenobílým podaří pomstít loňské vyřazení z předkola play-off, to se dozvíme v úterním utkání, které začíná přesně v 18:00 v pardubické ČEZ Areně.

Autor Šárka Kulhánková
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více