Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.9.2014

Sešívaní poprvé padli. Z Pardubic se vrací bez bodu

3. kolo, úterý 16.9.2014, Pardubice - Slavia
Pardubice
4:2
1:0, 2:1, 1:1
Slavia

Branky a nahrávky: 9. Nahodil (Píša), 22. Sýkora (Zohorna, Benák), 25. Tybor (Benák, Radil), 57. Tybor (Radil, Kristan) – 23. Valach, 43. Poletín (Vas, Bednář). Rozhodčí: Polák, Pavlovič – Ondráček, Komárek. Vyloučení: 8:10. Využití: 4:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7760. Střely na branku: 31:32. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Sestavy

Pardubice

Kristan – Čáslava, Píša, Ščotka, Benák, Kočí, Gregorc, Havlík – Cetkovský, Zohorna, Sýkora – Tybor, Nahodil, Radil – Starý, Špaček, Kolář – Semorád, Moučka, Kaut – Voženílek

Slavia

Svoboda – Kolařík, Knot, Krejčí, Novák, Holub, Valach, Barák – Sklenář, Vlasák, Bednář – Doležal, Vas, Čermák – Poletín, Klhůfek, Stránský – Micka, Andres, Tomek

Slavia prvně v letošním ročníku Tipsport extraligy poznala přemožitele. Bednářovi a spol. opět nevyšel podle představ úvod utkání. Ve druhé třetině prohrávali 0:2 a soupeřovo vedení již pouze dotahovali. Pardubice rozhodly v přesilových hrách, všechny branky do sítě Adama Svobody padly ve slávistickém oslabení. Za červenobíle se prosadil Poletín a Valach.

Po krátkém oťukávání začalo být na ledě trochu rušno až s přesilovkou Slavie. Paradoxně v ní ale počítali šance domácí hráči, kteří se soustavně drželi na útočné polovině a Sýkora s Cetkovským stihli i provětrat brankáře Svobodu. Kristan se do tempa dostal při slušné šanci Doležala, jehož zakončení pardubický brankář vyrazil ramenem.

Pardubice hrály v první třetině hned čtyři přesilové hry a tu první dokázali zužitkovat. Když domácím vázla kombinace, vzal na sebe odpovědnost Lukáš Nahodil, který s pukem prokličkoval do zakončení a blafákem si vychutnal slávistického brankáře.

Podobně jako Nahodil se pokoušel samostatnou akcí uspět při další výhodě Zohorna, ale tomu v zakončení sjel kotouč z hole. Slavia si svou největší šanci schovala až na samotný závěr. Bednář se hezky proháčkoval obranou, ale Valach nedokázal jeho akci dotáhnout.

Ráz utkání i nadále určovaly přesilové hry, zejména ty pardubické. Hned zkraje druhé části dostali domácí k dispozici dlouhou převahu pět na tři a Petr Sýkora tvrdou ranou od modré trestal.

Pokračující klasickou přesilovku už Slavia v pohodě ubránila, a navíc dokázal vsítit kontaktní gól. Sedmdesát sekund po Sýkorově gólu zachytil Juraj Valach rozehrávku soupeře, zbavil se obránce před sebou a Kristana nachytal přízemní střelou mezi nohy.

Výživná pasáž tím rozhodně neskončila. Za další dvě minuty Benák vymyslel gólovou pozici pro Radoslava Tybora, který se uvolnil na hranici brankoviště a pohodlně zavěsil.

Gólové hody sice na delší dobu ustaly, přesto se bylo stále na co dívat. Přispěla tomu i řádně agresivní hra z obou stran. Své umění museli ukázat i gólmani na obou stranách, když oba čelili po jednom trestném střílení. Klhůfek ani Sýkora na své soky nevyzráli.

Blízko kontaktnímu gólu byla Slavia znovu v samém závěru, ale Bednář s Vlasákem dokázali dotlačit puk za téměř bezmocného Kristana.

Využitou přesilovku na začátku třetí třetiny zaznamenali i hokejisté Slavie, když důraz před brankou přetavil ve snižující gól Michal Poletín.

Drama se v závěru nekonalo. Symbolicky při přesilové hře si vzal kotouč Radoslav Tybor a střelou švihem rozhodl.

FOTO: hcpce.cz

Ohlasy trenérů
Miloš Říha (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Bylo to kvalitní utkání, které hodně ovlivnila častá vyloučení. V první polovině utkání jsme byli aktivní, chtěli jsme napadat. Za stavu 3:1 jsme se stáhli a soupeř toho využil. Naší špatnou pasáž na začátku třetí třetiny pak potrestal snižujícím gólem. Zbytek zápasu jsme se štěstím ubojovali.“

Ladislav Lubina (HC Slavia Praha): „Nechci ze sebe dělat pitomce, a proto nebudu zápas hodnotit. Nemohl bych říct to, co chci. Dostali jsme čtyři góly v oslabení a to rozhodlo.“

Autor David Soumar, David Záruba
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více