Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
18. září 2014

Extraliga pokračuje čtvrtým kolem, Slavia hostí na svém ledě Plzeň

Dvě výhry a jedna prohra – takovou bilanci mají sešívaní po třetím kole Tipsport extraligy. Porážku v Pardubicích budou chtít Pražané odčinit před domácími diváky v utkání proti Plzni. Indiánům se vstup do sezóny ale příliš nevydařil. Dokážou toho svěřenci trenéra Lubiny využít?

Slavia cestovala v úterý do pardubické ČEZ Areny, kde ji čekal souboj s loňským čtvrtfinalistou. Začátek zápasu vyzněl lépe pro domácí. Ti vedli nejprve 2:0, nicméně červenobílým se podařilo brzy snížit na rozdíl jediné branky. To si ale Východočeši nenechali líbit a na snižující gól slávistů odpověděli dalším gólem.

V poslední dvacetiminutovce ještě zaúřadoval Poletín, který tak Pražany udržel ještě v naději. Obrat výsledku se ale nekonal. Tři minuty před závěrečnou sirénou upravil na konečných 4:2 domácí Tybor.

Právě v klání s Pardubicemi si extraligovou premiéru v sezóně 2014/2015 odbyl brankář Adam Svoboda a také navrátilec do pražské Slavie, obránce Jan Novák. Ten naposledy oblékal červenobílý dres v sezóně 2008/2009. „Byl jsem šťastný, že jsem se vrátil do Slavie. Před zápasem jsem cítil trochu nervozitu, po tolika letech doma. Budu se snažit odvést nejlepší práci,“ říká staronová posila Pražanů.

Plzeňští hokejisté nevykročili do nového ročníku zrovna pravou nohou. Hned v prvním kole narazili Indiáni na lídra soutěže, Spartu. Západočeši v tomto utkání padli 1:3. Následovalo utkání s Litvínovem, v němž muselo o vítězi rozhodnout až prodloužení a v tom štěstí přálo Severočechům.

Naposledy se Plzeň doma střetla s Karlovými Vary. Už v 5. minutě sice prohrávala 0:1, Západočechům se ale podařilo zvrátit stav zápasu a po výhře 2:1 brali tři body.

V loňské sezóně si Slavia ve vzájemných duelech s Plzní připsala jediné vítězství, třikrát se radovali indiáni.

Uspějí slávisté v domácím prostředí? Podaří se jim vybojovat další tři body? Duel s Plzní je na programu v O2 areně v pátek od 18:15.

Autor Šárka Kulhánková
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video