Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
19.9.2014

Na jihu Čech se juniorům nedařilo, na výhru stále čekají

10. kolo, pátek 19.9.2014, Č. Budějovice - Slavia
Č. Budějovice
5:1
2:0, 2:1, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 4. Marek, 13. Pašek (Malovec), 21. Prokeš (Marek, Hanus), 22. Koupal (Panáček), 58. Ruda (Točík, Břečka) – 28. Hlinka (Tejral). Rozhodčí: Talpa – Samuel, Mertl. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 140. Střely na branku: 35:30. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.

Sestavy

Č. Budějovice

Mazúch – Škopek, Hanus, A. Kadlec, Malovec, Matoušek, Břečka, Kutiš – Švec, Prokeš, Ruda, Šuhaj, Marek, Točík, Vostřák, Vácha, Panáček, Koupal, Pašek, Suchánek

Slavia

Frodl – Straka, Vala, M. Novák, Saňa, Havelka, Drahorád, Kottek, Junek – Červený, Török, Kasala, Nestrašil, Ječný, Josefus, Vyskočil, Tejral, Hlinka, Andres, Furch, Navrátil

Ani na desátý pokus si slávisté nepřipsali první výhru v sezóně. V Českých Budějovicích prohrávali před polovinou duelu už o čtyři góly. Následně sice alespoň snížil Hlinka, definitivní podobu výsledku ovšem určili domácí.

Jihočeši začali důležitý zápas aktivně, což se jim vyplatilo. Ladislav Marek hned zkraje zápasu obkroužil Frodlovu branku a mezi jeho betony otevřel skóre. Vedoucí gól domácí povzbudil. Sice je přibrzdila dvě vyloučení, ale pak se skóre znovu měnilo v jejich prospěch. O dvoubrankový rozdíl se postaral šikovnou tečí Malovcovy střely od modré Václav Pašek.

Do konce první části si oba celky vypracovaly další šance ke změně stavu utkaní. Domácí brejk dva na jednoho brankou neskončil, stejně tak dopadli i slávisté s dobře rozjetou akcí, kdy se k zakončení dostal Navrátil.

Raketový vstup Jihočechů do druhé části byl klíčový pro celý duel. Už ve druhé minutě druhé části se prosadil po hezké kombinační akci Radek Prokeš. O pár desítek vteřin svítil na ukazateli pro hosty už hrozivý stav 4:0. Martin Koupal přesnou ranou pod břevno Frodlovy branky navýšil vedení domácích. Pro hosty to byl šok, který vstřebávali jen těžko. Václav Pašek se mohl do listiny střelců zapsat podruhé, Prokešova žabička však nebyla dost důrazná a kotouč k němu neprošel.

Do vyložené příležitosti se dostali i slávisté, šanci Kasala ale zlikvidoval Mazúch skvělým zákrokem. Snížení ze strany hostí přišlo v 28. minutě. Filip Hlinka se osamocen před brankářem domácích nemýlil. K dotáhnutí se na rozdíl dvou branek byla Slavia blízko. Bohužel pro ni Furch trefil jen spojnici Mazúchovy branky.

Zatímco závěr druhého dějství patřil Pražanům, od začátku třetí třetiny už se obraz hry vrátil do starých kolejí. Českobudějovičtí měli puk častěji na svých hokejkách a bezpečně kontrolovali svůj tříbrankový náskok. A když už přece jen vzadu povolili, mohli se spolehnout na jistého Mazúcha v brance.

Tři body si tak svěřenci Českobudějovičtí bezpečně pohlídali a navíc v závěru přidali i pátý gól. V přesilové hře se sám před Frodlem prosadil David Ruda.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více