Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
20.9.2014

Starší dorost uhájil těsné vedení a slaví šestou výhru v řadě

6. kolo, sobota 20.9.2014, Slavia - Chomutov
Slavia
3:2
1:1, 2:1, 0:0
Chomutov

Branky a nahrávky: 6. Šmerha (Vildumetz), 23. Šmerha, 32. Kohút (Heldák, Tomek) – 20. Dejmek (Gröger), 37. Wágner (Kulich, Toman). Rozhodčí: Lacina – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 7:7 navíc Novák A. 5 min + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 47. Střely na branku: 24:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

Sestavy

Slavia

Štefka – Zderadička, Krásný, Bušek, Hejda, Příkop, Šmíd, Valík – Hradil, Patočka, Vuldumetz, Šteiner, Heldák, Tomek, Fiala, Kolář, Mušo, Mareček, Kohút, Šmerha

Chomutov

Strejc – Lidák, Hlaváček, Běhula, Gröger, Novák D., Novák A. – Toman, Wágner, Polák, Lyszczarcyk, Kulich, Palička, Svoboda, Jindra, Dejmek, Šilar, Adámek.

Starší dorostenci zůstávají stoprocentní i po zápase s Chomutovem. V duelu s Piráty se po druhé části dostali do vedení, které už nepustili, i když se hosté celé poslední dějství snažili o vyrovnání. Za sešívané se trefili Šmerha a Kohút.

Sešívaným se vstup do utkání vyvedl na výbornou.Využili hned první početní převahu a již po šesti odehraných minutách se ujali vedení. Pohotovou dorážkou se o to zasadil Daniel Krásný.

Zbytek úvodní periody pak nabídl vyrovnanou bitvu. Už to pomalu vypadlo, že do kabin půjdou šťastnější slávisté. Chomutovští ale v závěru přidali na aktivitě a šestnáct sekund před první sirénou se dočkali vyrovnání. Jaroslav Dejmek prostřelil Štefku a obstaral tak typický gól do šatny.

Nicméně Slavii se opět vydařil vstup do další části. Tomáš Šmerha zachytil nepřesnou rozehrávku hostů a ve vlastním oslabení tváří v tvář Strejcovi uspěl.

Následná pasáž hry se odehrála ve vysokém tempu, které o trochu více svědčilo domácím. Mareček sice nejdřív neproměnil obrovskou šanci, ale sešívaní se záhy dvoubrankového vedení dočkali. Heldák nahodil puk z modré čáry a Dávid Kohút ho těsně před Strejcem tečoval a nedal chomutovskému gólmanovi šanci.

Pak ale Piráti zásluhou Františka Wágnera snížili na rozdíl jediné branky. To hosty nabudilo, začali se hnát dál za vyrovnáním a sešívaní se museli zatáhnout do vlastní obranné třetiny. Nicméně s touto situací si poradili bravurně a v závěru vedení udrželi především svou bojovností. Štefka musel přestát několik nebezpečných situací. Kulich si sám proti brankáři červenobílých neporadil a Novákovu dělovku zastavila tyčka. Sešívaní tak hubené udrželi a slaví další výhru za tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Novák (HC Slavia Praha): „Bylo to bezpochyby těžké utkání. I když Chomutov zatím neposbíral moc bodů, hrál dobře, důrazně a bojoval. Jsme rádi, že se nám podařilo navázat na zisk bodů z Plzně, v podobném trendu bychom rádi pokračovali i nadále.“

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Utkání se mi samozřejmě hodnotí špatně, jelikož jsme v něm nebodovali. Prohráli jsme, i když si nemyslím, že jsme byli horším týmem. Základ byl v tom, že nás nepodrželi hráči, od kterých se to čekalo. Soupeř nám svými chybami také nabídl několik šancí, které jsme bohužel neproměnili.“

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více