Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
21.9.2014

Mladší dorost nezaváhal ani proti Kladnu. Soupeři nasázel osm branek

5. kolo, neděle 21.9.2014, Slavia - PZ Kladno
Slavia
8:0
3:0, 2:0, 3:0
PZ Kladno

Branky a nahrávky: 7. Martínek (Houška), 14. Martínek (Zderadička), 19. Bajer (Martínek), 25. Brož (Kern), 29. Hnát (Torok), 49. Martínek (Bajer, Všetečka), 52. Melovič (Houška), 53. Vaniš (Torok). Rozhodčí: Demuth – Střelka, Fára. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 28. Střely na branku: 51:18. Průběh utkání: 8:0.

Sestavy

Slavia

Patera –Torok, Wünsch, Melovič, Štibingr, Houška M., Vobořil, Zderadička, Duda – Brož, Houška V., Bajer, Všetečka, Kern, Mach, Vaniš, Hnát, Marek, Šilhan, Klapka, Martínek.

PZ Kladno

Blažek (29. Altrichter) – Zich, Šebesta, Janega, Šmatlák, Husarik, Pelant, Müller – Runza, Neiss, Šimáček, Stůj, Pokorný, Gestberger, Jelínek, Furch, Kolenatý, Rendla.

Mladší dorostenci dál kráčí extraligou bez zaváhání a připisují si pátou výhru v řadě. Soupeře z Kladna k ničemu nepustili a slaví vysokou výhru 8:0. Velkou zásluhu na vítězství má Viktor Martínek, který vsítil tři branky. Brankář Patera udržel čisté konto.

Červenobílí vstupovali do utkání s kladenským PZ jako jasní favorité. Svou roli také brzy potvrdili. Paradoxně udeřili ve vlastním oslabení. Hostům ujel Viktor Martínek a střelou mezi betony překonal Blažka poprvé. Další přesný zásah přidal mladý forvard o šest minut později, krátce po uplynutí dvouminutového trestu soupeře. V tomto případě uspěla přesná teč Zderadičkova nahození a Viktor Martínek se mohl radovat z druhé trefy.

Domácí ještě v první třetině přidali třetí branku a nevypadali, že by Kladno chtěli k něčemu pustit. Josef Bajer dostal ideální pas napříč pásmem, který bez obtíží usměrnil do sítě. Hosty mohl těšit jen Jelínkův únik, který alespoň vypadal slibně, i přesto si s ním Patera poradil.

Během první poloviny prostřední části neměli Kladenští ani chvilku na nabrání sil a vytvoření šance na snížení. Ofenzivní smršť Slavie totiž pokračovala i nadále. Bajer svou aktivitou získal možnost trestného střílení. V této dovednostní disciplíně sice neuspěl, ale jeho spoluhráči ho zvládli rychle zastoupit. Jaroslav Brož přesnou střelou do horní části branky zvýšil vedení Slavie. Blažek ale ani po čtvrtém gólu neměl více klidu. Na jeho branku letěla dál jedna střela za druhou. Až se jedna z nich ujala… Stanislav Hnát vyhnal tvrdou ranou Blažka z brány, na jeho místo nastoupil Altrichter.

Nově příchozí gólman vydržel s čitým kontem jen dvacet minut. Pak už sešívaní soupeři z Kladna zasadili poslední tři údery. Nejdříve Viktor Martínek dokonal hattrick a následně slavila úspěch dělovka Petra Meloviče.

Kladenští hokejisté na domácí nestačili. Ti vynikali především v ofenzivní činnosti. Na soupeřovu branku vyslali celkem jednapadesát střel. Nebylo tak k podivu, že se dočkali i osmé branky. Šikovná teč Jiřího Vaniše však znamenala již jen kosmetickou úpravu skóre.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (HC Slavia Praha): „Jsme rádi, že jsme zápas proti Kladnu zvládli a prodloužili jsme vítěznou sérii. Myslím si, že jsme zápas měli od začátku vcelku pod kontrolou a náš tým zaslouží pochvalu.“

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více