Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
22. září 2014

Nechali jsme se zbytečně vylučovat, zlobil se Svoboda po derby

Prvních devatenáct minut proseděl jen na střídačce. V závěru úvodní třetiny se však jeho kolega poroučel z brankoviště a Adam Svoboda musel nastoupit za nepříznivého stavu 1:4. Střídající gólman sice nedokázal odvrátit porážku v derby, přesto v nelehké situaci obstál. „Nastupoval jsem v první třetině, to je člověk ještě celkem zahřátý. Takže v tomhle ohledu to nebylo tak zlé,“ říkal po utkání.

Jak moc vás mrzí prohra se Spartou?
Každá porážka nás mrzí, v derby to platí obzvlášť. Jde spíše o to, jak ten zápas vypadal. Nebylo to sice úplně tragické. Začátek byl z naší strany dobrý, pak jsme se ale nechali zbytečně vylučovat. Tohle je už druhý zápas, který se rozhodl v našich oslabeních. Sparta vyhrála jednoznačně zaslouženě, náš tým v podstatě nic nepředvedl. Nezbývá než soupeři pogratulovat.

Budete se nyní více soustředit na to, abyste se zbytečných trestů vyvarovali?
My hlavně potřebujeme, aby hráli všichni celých šedesát minut na doraz a aby ze sebe vydali maximum. Musíme hrát zodpovědně, zbytečně totiž propadáme a nemáme třetího hráče, který by se vracel dozadu.

Z čeho ta častá vyloučení vyplývala?
Jednoznačně z pohybu. Soupeř tam lítal a my jsme vůbec nebruslili.

Sparta neměla v poslední době ideální výsledky a v zápase jste se rychle dostali do vedení. Neukolébalo vás to trochu?
To ne, začali jsme dělat ty zbytečné fauly. Soupeř během první třetiny dal v přesilovkách tři góly, jeden jsme si dali sami. Najednou tu byl stav 1:4 a v podstatě bylo po zápase. Sparta má kvalitní mužstvo, výborně bruslí a bylo tak jen otázkou času, než se zase zvedne. My jsme ji samozřejmě ještě chvilku chtěli nechat dole. Derby je úplně jiný zápas než ty ostatní a dnes jsme ho prostě hrubě nezvládli.

Jaké to bylo nastupovat do hry v závěru první části za stavu 1:4?
Nastupoval jsem v první třetině, to je člověk ještě celkem zahřátý. Takže v tomhle ohledu to nebylo tak zlé. Horší je jít do hry někdy na konci druhé části. Navíc když je to třeba v lednu na kladenském zimáku, pak je to teprve výborné. Dnes to bylo v pohodě.

Můžete alespoň z osobního hlediska najít na dnešním zápase něco pozitivního?
Kdybych měl myslet jen na sebe a být trochu sobec, tak můžu být spokojen se čtyřmi nájezdy. Sparťané si v těchto samostatných únicích vytvořili dvě dobré šance. Aspoň něco dobrého by se z mé strany tedy dalo najít, ale co je po tom. My jdeme dál, zítra je trénink a já se budu soustředit na další zápas, který někdy přijde. Nemusím chytat hned. Kdybych se tady plácal po ramenou, že mě někdo trefil do betonů, byl by to nesmysl.

Může se tým z dnešní porážky nějak poučit?
To musíme. Od toho prohry jsou, abychom se z nich poučili, jinak bychom se v tom začali topit. Do příštích zápasů se musí přidat i mladí hráči, ti zkušenější to nemůžou utáhnout.

Věřili jste v průběhu utkání, že to můžete ještě otočit. Po vstřelené brance ze závěru prostředního dějství jste si vytvořili docela tlak…
Tam pak byla velká škoda toho gólu na 5:1. Bohužel soupeř byl v takovém laufu, že se trefil přesně mezi ruku a tělo, kde bývá vždycky jen velice malá mezera. Kdybychom dali branku na 4:2, mohlo to vypadat úplně jinak. Tohle je však jen kdyby, výsledek byl 2:5 a my přišli o všechny body. Další utkání hrajeme v neděli. Musíme se na to dobře připravit a bodovat.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více