Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
29. září 2014

Zabere opět Slavia proti Vítkovicím?

V úterý se v rámci dohrávky šestého kola extraligy představí v O2 aréně celek z Vítkovic. Moravané prožívají povedený vstup do sezóny a vyhřívají se na solidním pátém místě tabulky. Naopak Slavii se po vydařeném startu v posledních dvou zápasech bodově nedařilo, a okupuje tak až desátou příčku.

6. kolo: HC Slavia Praha vs. HC VÍTKOVICE STEEL

Údaje před
6. kolem

Porovnání týmů
2-1-0-3
celková bilance
4-0-0-2
10.
postavení v tabulce
5.
14:18
skóre
20:17
8
získané body
12
195
Radegast index - týmy
171
Jaroslav Bednář (2+5) - 7 b.
nejproduktivnější hráč
Vladimí Svačina (3+4) - 7 b.
Juraj Valach - 3 góly
nejlepší střelec
Vladimír Svačina
Ondřej Roman
Rudolf Huna
Jan Káňa - všichni 3
Jaroslav Bednář - 5
nejvíce asistencí
Vladimír Svačina
Ondřej Roman
Jiří Burger
Lukáš Zíb – všichni 4
Jan Holub – 28
Radegast index - hráči
Lukáš Klok - 22
Jaroslav Bednář - 21:40
čas na ledě - průměr na zápas
Petr Šenkeřík – 22:02
101
trestné minuty
68
David Štich – 29 TM
nejtrestanější hráč
Michael Vandas - 10 TM
Dominik Furch – 90,08 %
Adam Svoboda - 89,58 %
úspěšnost brankářů
Daniel Dolejš – 93,33 %
Filip Šindelář - 87,34 %
Dominik Furch – 2,95
Adam Svoboda – 2,94
průměr inkasovaných branek
Daniel Dolejš – 2,35
Filip Šindelář – 3,31
2
průměr vstřelených branek
3,3
28
průměr střel na branku
30

Slávisté se v dalším střetnutí na domácí půdě představí proti Vítkovicím. Po nepovedeném derby tak budou mít možnost revanšovat se svým fanouškům. Moravané však určitě nebudou lehkým soupeřem.

Vítkovičtí sice nevstoupili do nového ročníku ideálně, když prohráli v úvodním střetnutí doma s Hradcem 3:5. Poté však přišla série čtyř výher v řadě, během které si Vítkovice poradily postupně s Karlovými Vary, Kometou, Zlínem a také se silným Třincem, a probojovaly se tak až na druhou příčku tabulky. Navíc v žádném z těchto zápasu nedaly méně než tři branky. Naopak defenziva Moravanů zatím příliš nefunguje. Vítkovičtí tak zřejmě razí filosofii soupeře prostě a jednoduše přestřílet.

Ostravané k nabitému ligovému programu musí navíc ještě absolvovat hokejovou Ligu mistrů. V té je jejich působení zrcadlově odlišné od toho extraligového. Vítkovice v prvním zápase porazily Ingolstadt 5:1. Poté však přišly tři prohry v řadě a v posledním klání výhra, znovu nad německým celkem. Stále ale ještě mají Moravané šanci na postup ze skupiny. Museli by však v posledním utkání suverénně porazit první finský celek SaiPa a navíc doufat, že Zug prohraje s Ingolstadtem.

Slavia má zatím na svém kontě tři výhry a tři porážky. Zápas proti Vítkovicím tak nakloní jazýček vah na jednu, či druhou stranu. Svěřenci trenéra Lubiny vstoupili do sezóny povedeně, po dvou výhrách však přišel drobný útlum. Hlavně defenziva se v posledních zápasech příliš nevyznamenala, o čemž mluvil po zápase v Karlových Varech i Josef Beránek: „Zápas byl podle mého vyrovnaný, ale nemohu si pomoci, ty branky které jsme dostali, byly hodně zbytečné“.

Slávisté ve Varech hráli po dvou třetinách vyrovnaně 2:2. Avšak poslední část se nepovedla a sešívaní nakonec odjížděli ze západu Čech s prohrou 2:4. Ani Vítkovicím se však generálka na utkání v Praze nevyvedla. Doma nestačili Ostravané na Liberec a prohráli 2:3. Na tomto výsledku měla ale rozhodující podíl hrubá chyba rozhodčího Mrkvy v závěru zápasu, za kterou byl arbitr potrestán stopkou na dva zápasy. (více info zde)

Dohrávka 6. kola se odehraje v úterý 30. 9. v libeňské O2 areně. Úvodní buly bude vhozeno přesně v 18:15.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více